Наставникът на Черно море Илиан Илиев говори след двете проверки на "моряците", които се играха в един и същи ден. Треньорът на варненци призна, че клубът търси да се подсили с ляв бек.

"Важно беше днес двете контроли да изиграят повечето хора, които не идват от контузии, да поиграят по 90 минути. Това го направихме с някои от тях, някои ги запазихме предвид на това, че както Даниел Димов имаше контузия доста дълго време, не само той, но другите горе-долу се чувстваха добре. Това е неприятното в тази подготовка, в която сменяхме доста настилки и доста контузии. Надявам се в началото на първенството да сме по-добре, с изключение на Цветомир Панов, който може би получи комоцио. Като цяло резултатите въобще не ни интерсуват. Според този терен, който не беше в идеално състояние и не вървеше добре топката, единствено съм доволен, че се изигра цял мач от повечето хора. От играта сутринта стана по-бърз мач, защото беше по-добър теренът. За 25-годишния нападател Базоло, който е на проби, ще ни трябва още време да го оценим. Ще му дам шанс и в следващата контрола срещу Созопол.

Ще трябва да го видим, от тези 45 минути нямаше как да правим някакви заключения. Неприятното нещо като цяло е, че много хора си нарушиха подготовката. В предния мач с Ботев Враца имахме 12 полеви футболисти от мъжкия отбор, всички останали бяха юноши. Пак са наши футболисти, но 8 играчи са били с различни болежки и не участваха. това ни е големият проблем. надявам се в тези вече по-малко от 10 дни до началото на първенството да се върнат хората и да направим малко по-големи натоварвания за тях, за да може да са горе-долу да се доближат до нивото на другите.

Време има да се вземе ляв краен бранител, доста хора оглеждаме, но не сме харесали нищо на този етап и затова няма да избързваме. Днес съм доволен от младите, играхме с 15 човека юноши от школата, това е добре, но трябва да имаме и малко подсилване, както момчето на проби, така и ляв защитник, за да може да сме по-балансиране. последната контрола срещу Созопол ще е на стадион "Тича" във Варна от 14.00 часа, ако се задържи така времето."