Черно море записа загуба във втората си контрола от лагера в Банско. "Моряците" отстъпиха на македонския Академия Пандев с 1:2.

Двубоят започна с 15 минути по-късно заради неявяване на съдиите, като мачът бе ръководен от хора от двата щаба. По-късно от БФС информираха, че не са имали заявка за въпросната контрола. 

Още във втората минута Мазир Сула бе изведен на добра позиция отляво на вратата и стреля, но стражът спаси. Последва борба в средата на терена до 29-ата минута, когато Никола Шарковски реализира след хубава комбинация за 1:0 в полза на гостуващия отбор. В 39-ата минута Мимито стреля отляво, но топката премина покрай вратата. В 43-ата минута Кристиян Велиновски бе изведен между двамата централни защитници сам срещу вратаря Георги Георгиев и вкара за 2:0.

В началото на втората част треньорът Илиан Илиев направи три промени. Васил Панайотов, Ангел Ангелов и Георги Георгиев напуснаха игра, а техните места заеха Закария Беншаа, Алекс и Иван Дюлгеров.

В 48-мата минута след изпълнение на корнер топката попадна в Матеуш, който бе фаулиран от бранител в наказателното поле, а Матиас Курьор стреля от бялата точка над напречната греда. В 56-ата минута Матеуш изведе Курьор срещу вратаря, нападателят на Черно море финтира стража на гостите и от малък ъгъл стреля по земя, но бранител успя да достигне и изчисти топката от голлинията. Малко след това отново Курьор получи в наказателното поле и стреля, но топката срещна напречната греда.

В 65-ата минута Николай Златев и Росен Стефанов заеха местата на Курьор и Живко Атанасов. Веднага след това Петър Иванов смени Цветомир Панов.

Последваха две отлични възможности за гол пред Черно море. Първо Матеуш получи в наказателното поле и стреля, но бранител протегна крак и изби в корнер. Веднага след това Закария Беншаа стреля от близо очи в очи с вратаря на Академия Пандев, но той успя да спаси. В 75-ата минута на терена се появиха Виктор Попов, Лъчезар Йорданов, Марко Стойчевски, Наско Янков и Калин Георгиев, а играта напуснаха Мартин Дичев, Матеуш, Мимито, Мазир Сула и Петър Бошанчич.

В 80-ата минута Лъчезар Йорданов подаде към Беншаа, който от наказателното поле насочи топката във вратата на съперника за крайното 1:2.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Живко Атанасов, Цветомир Панов, Петър Бошанчич, Мартин Дичев, Матеуш, Мимито, Васил Панайотов, Мазир Сула, Ангел Ангелов, Матиас Курьор.