Черно море може да продаде звездата си Матиас Курьор. Към национала на Мартиника има сериозен интерес от арабски клуб. Ал Фуджейра от ОАЕ обмисля оферта към варненци за голмайстора им.

Курьор прави фантастичен сезон дотук. 32-годишният нападател има цели 12 попадения в 10 мача в efbet Лига от началото на кампанията. Силните му изяви са приковали вниманието на клуба от Емирствата. 

Както е известно, това е втори престой за Курьор на "Тича". Между 2014 и 2016 година той записа 55 мача за "моряците" в елита, като в тях реализира 16 гола. Последва трансфер в грузинския Динамо Тбилиси. Там обаче нападателят не се вписа и се върна скоропостижно у нас.

Той облече екипа на Локомотив (Горна Оряховица), записвайки 11 двубоя и 3 попадения, преди да отиде в казахстанския Кайсар на Стойчо Младенов. Там в периода 2017/18 Курьор изигра цели 59 мача с 12 гола.

През 2019-а офанзивният футболист обогати биографията си с трансфер в южнокорейския Сеонгнам (21 срещи, 2 попадения).

На "Тича" е напълно въззможно да се разделят с голаджията си при добра оферта, която би вкарала свежи средства в клубната каса. Ал Фуджайра вече е пазарувал от родния елит. През лятото на 2017-а клубът взе Омар Косоко от Ботев Пловдив. Тогава отборът бе във втора дивизия на ОАЕ и бе воден от Диего Марадона. Сега треньор е сърбинът Горан Туфегджич.

През лятото Черно море продаде таланта си Мартин Минчев в чешкия гранд Спарта Прага за близо 2 млн. евро.