Бившият вратар на Черно море - Емил Михайлов - участва в коментарното студио на "Мач Телеграф" - "МачКаст". Логично той говори за успешния сезон на варненци.

"В Черно море се вижда работата на Илиан Илиев. Отборът надгражда, имаха по-голяма дълбочина от предни години, а наложиха и футболисти от школата. Сега имаха възможност за някои ротации, футболистите се познават, стилът е разпознаваем, половината играчи са в по-напреднала възраст, но това не им попречи да играят много добре", заяви Михайлов, който има 32 мача за Черно море.

"След Купата на България през 2015 г. феновете на Черно имаха нужда от нова емоция, която да ги зарадва. Те заслужават това. Според мен на "Тича" има най-доброто обединение - треньори, ръководство, фенове, футболисти...", добави Емил Михайлов. Той говори и за края на кариерата на Николай Михайлов.

"Николай можеше да направи още по-добра кариера, но е нужен и късмет. Сякаш този трансфер във Верона го върна назад. После, като влезеш в един коловоз, е по-трудно да се върнеш, особено за българин. Знаеш колко е трудно за нашите сънародници. Колко български вратари са ставали шампиони на други страни - Ники, Иванков и Радо Станев на Полша", каза Емил Михайлов, който е играл още за ФК ЦСКА 1948, Марек, Славия, Академик Сф и Рилски спортист.

"Познавам Николай от дете. В една стая сме били с него в юношеските национални отбори. Задължително е Левски да се обърне към него, защото той има много контакти. За мен Николай трябва да има позиция на "Герена". Ето вижте например, че Михаил Александров заема пост в ЦСКА. Всички, играли в чужбина, трябва да работят в българския футбол", добави той.

"Пламен Андреев заслужава похвала за това, че на 17 години влезе в големия футбол и не се пречупи. Но тук има един друг момент - в Левски промениха стила на игра, защото Николай Костов искаше разигравания с вратаря. Така той съвсем млад отиде от един в друг стил, но това е европейският стил и за него е добре", завърши Михайлов.