Отборите на Ботев Враца и Черно море откриват последния 26-ти кръг от редовния сезон в efbet Лига. Срещата стартира в 20:30 часа и ще можете да я проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще можете да следите двубоя минута по минута.
 
Изходът от сблъсъка ще е решаващ за съдбата и на двата отбора. Затова не е пресилено, че мнозина го определят като мача на сезона и за домакините, и за гостите.
 
В миналия кръг Ботев Враца записа първа победа след 6 поредни срещи без успех. Отборът надигра Славия с 2:0 като гост, като това беше и дебютен успех за треньора Веселин Великов начело на отбора. 
 
Математически врачани още имат шанс да попаднат в първата четворка от долната осмица и съответно да не треперят за своето оцеляване. В момента тимът е на 2 точки от Ботев Пловдив. Това означава, че „канарчетата“ не трябва да спечелят срещу Лудогорец, а врачани да постигнат задължителна победа над „моряците“.
 
Ботев Враца преследва и първа победа във Враца в шампионата от месец ноември насам. Отборът държи антирекорда за най-малко спечелени точки като домакин. 
 
През седмицата тимът отбеляза 100 години от създаването си, като по този повод беше открита и мемориална плоча в чест на създателите. 
Илия Миланов е пред мач №200 в елита, а контузен остава да е Даниел Гаджев. 
 
Черно море, който в момента заема седмата позиция, задължително се нуждае от победа, за да има шанс да попадне в топ 6. В същото време „моряците“ ще се надяват някои от отборите пред тях – ЦСКА 1948 или Берое да не спечели своя мач от последния кръг. 
 
За първи път през сезона варненци записаха 3 поредни срещи без допуснат гол. Черно море е един от двата отбора в елита, които не направиха треньорска промяна през сезона. Другият тим е този на Арда, където начело е Николай Киров. 
 
Даниел Димов се завръща след контузия и наказание. Файсел Касми, който спазва Рамадан, няма да бъде готов за пълни 90 минути. Контузени в състава пък са Илиан Илиев-младши, Стефан Велев и Денислав Ангелов и отпадат от сметките за този двубой.