Защитникът на Черно море (Варна) Димитрис Хантакиас заяви, че иска да завърне в родна Гърция.

25-годишният централен бранител записа 17 мача с 1 гол през този сезон за "зелено-белите", но в последно време загуби мястото си в титулярния състав.

Интерес към играча имаше от Панатинайкос и Паниониос, но на този етап той не е получил конкретна оферта.

"Говорил съм и с двата клуба. Моят агент ми каза, че има сериозен интерес от Панатинайкос, но нищо повече. В серия от мачове бях титуляр и се представях добре. Но винаги идваше момент, в който дали заради моя грешка, или заради нещо друго, ме оставяха резерва. Когато не играеш редовно, трудно можеш да преминеш в голям клуб. Това е футболът", коментира Хантакиас.

"Във Варна наистина ми харесва, отборът е добър, но ми е трудно да продължа да играя в чужбина. Бих искал да се завърна в Гърция. Нямам конкретна оферта, но има интерес, ще видим. Тук ни остават още четири мача до края на сезона, искаме да завършим добре шампионата, най-важното е останем здрави, пък се надявам след това нещата да се развият добре за мен", допълни той.

Хантакиас смята, че нивото на футбола в България и в Гърция е сходно.

"Не бих казал, че в България се играе по-добър футбол, но в никакъв случай не е и по-лош, както много хора се опитват да го изкарат. Има доста силни отбори като Славия, ЦСКА, Левски и шампиона Лудогорец. Първенството е конкурентно. Не бих казал, че има съществени разлики в сравнение с Гърция. Може би тук се играе по-динамично, докато в Гърция се залага на повече качество и комбинативност", каза той.