България попадна в черните хроники за най-много заразени с COVID-19 в един футболен отбор след случая с Валенсия. Броят на регистрираните с коронавирус в Черно море е 16, както се писа вчера.

Такъв случай няма в нито една европейска държава до момента, като изключим испанския клуб. В края на месец март цели 25 души от щаба на „прилепите“ бяха с положителни проби.

В последните три месеца обаче Черно море държи рекорда на Стария континент. Припомняме, че заразата пламна след мача между Царско село и "моряците" 1:4, след като първо излезе положителната проба на Мартин Кавдански от новака в елита. Впоследствие се разбра, че сред пипналите заразата за още трима играчи на Царско село и собственикът на клуба Стойне Манолов. 

Наскоро 25 заразени имаше и в казахстанския Кайсар – 25, където треньор е Стойчо Младенов. Бившата съветска република обаче е част от Азия.

Там помощници на Екзекутора на Ливърпул са Анатоли Нанков, Тодор Янчев, доктор на тима е Иван Дойчев, а нападателят Алекс Колев също е част от отбора. Нито един от българите обаче не е с коронавирус.