Днес се дава старта на сезон 2021/22 в efbet Лига. Царско село и Берое откриват битките в първенството. Столичани приемат Берое от 18:45 часа, а двубоят може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от срещата на „Арена Царско село“.

Царско село привлече по време на паузата повече от десет нови футболисти, като сред тях се открояват – Християн Василев, Миси Мезу, Лукас Диас, Янко Георгиев, Петър Атанасов, Милчо Ангелов, Венцислав Василев, Димо Бакалов, Сашо Александров, Васил Шопов и Милан Йокич.

Отборът бе напуснат от Емануил Манев, Реян Даскалов, Джони Пласид, Ивайло Марков и Антонио Георгиев.

През лятото столичани продадоха Дилан Мертенс на Ботев Пловдив.

Любопитното е, че в първите шест кръга Царско село ще играе единствено в София.

От своя страна Черно море не бе толкова активен на трансферния пазар. Със сигурност двубоя в столицата пропускат наказаните Даниел Димов и Цветомир Панов. Същото се отнася и за нападателя Зе Гомеш, който лекува контузия.

Преди дни „моряците“ продадоха Илиан Илиев в кипърския Аполон Лимасол за около 360 000 евро.

През лятото варненци се разделиха с Исмаил Иса и Стефан Станчев, а в тима пристигнаха Живко Атанасов, Сами Ел Анаби и Фоде Гираси.

Интересното е, че Черно море ще бъде на 50% изграден от юноши на „моряците“.

„Някои от младите започнаха, едва ли не, да си мислят, че е даденост да са в мъжкия отбор. Ако продължават да си мислят това, скоро няма да са част от него. Нямахме бърза работа да продадем Илиан. Но Аполон бяха много настоятелни и изпълниха всички условия, които поставихме. Отнасяха се с изключително уважение и показаха, че го искат в отбора, с цел да продължат развитието му. Царско село имат кратка история и мачовете показват, че не са ни удобен съперник, въпреки че имаме повече победи. Трудно се играе в София, но не само. Привлякоха опитни футболисти – Васил Шопов и Сашо Александров. Имат опитен отбор и си запазиха отбора. Ще бъде труден мач“, заяви Илиев преди мача.