Черно море записа разгромна победа в последната си контрола от предсезонната подготовка. “Моряците” победиха тима на Локомотив Горна Оряховица с 6:1 на стадион “Тича” във Варна. Матиас Курьор и Денислав Ангелов бяха точни на два пъти, а по веднъж се разписаха Васил Панайотов  и Радослав Златев. За гостите точен бе Петър Чалъков. 

В мача Илиан Илиев използва 13 юноши излезли от школата на Черно море, като голяма част са от отбора на “зелено-белите” в елитната група до 19 години.
Срещата започна с натиск на Черно море и до средата на първата част “моряците” създадоха куп положения пред вратата на съперника. 

В 14-ата Исмаил Иса получи пас в наказателното поле от Матиас Курьор, успя да овладее и да отправи удар, но се получи рикошет и кълбото излезе в корнер, от който не последва нова опасност пред вратата на Християн Христов.

Две минути по-късно Курьор отправи страхотен удар от движение, но стражът на гостите изби в корнер. След изпълнението му Исмаил Иса стреля с глава, но покрай страничната греда. 

В 18-ата Матиас Курьор с глава изведе “моряците” напред в резултата. Нападателят засече центриране на Стефан Станчев. 

В 26-ата минута Стефан Велев намери Курьор пред границата на наказателното поле, който финтира бранител и стреля за 2:0. 

След половин час игра Владо Мирчев бе изведен сам срещу вратаря и стреля, но Иван Дюлгеров успя да спаси. 

В 38-ата минута Петър Чалъков бе изведен на добра позиция и прати топката в далечния ъгъл за 2:1.

Малко след това Иван Дюлгеров не успя да отиграе топката по най-добрия начин и позволи на футболист на гостите да я отнеме и стреля от малък ъгъл, но в аут. В последната минута на първата част Васил Панайотов отне топката в централния кръг и с много техничен изстрел успя да прехвърли вратаря Християн Христов за 3:1.

В 49-ата минута Исмаил Иса получи топката встрани от наказателното поле, промуши топката между краката на бранител и стреля от малък ъгъл, но топката се отби в страничната греда и излезе в аут. 

Малко по-късно Матиас Курьор от близо не можа да уцели топката и пропусна да реализира нов гол във вратата на Локомотив. В следващата атака Иса сложи топката на главата на Стефан Велев, но той стреля право в ръцете на вратаря на гостите. 

В 66-ата минута влезлият на смяна Денислав Ангелов покачи на 4:1. Стефан Велев се възползва от грешка на вратаря на Локо ГО и отне топката, подаде към Ангелов, който на празна врата реализира нов гол. 

В 70-ата минута Илиан Илиев направи седем смени. В игра се появиха юношите Росен Стефанов, Павел Георгиев, Златин Михайлов, Мартин Дичев, Николай Златев, Петър Вуцов и Радослав Златев. Те заеха местата на Стефан Станчев, Виктор попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Илиан Илиев и Стефан Велев. 

В 76-ата минута Радослав Златев засече с крак центриране отдясно и реализирза за 5:1, а минута преди края Денислав Ангелов с бомбен удар оформи крайното 6:1.

Съставите:

Черно море: Иван Дюлгеров (46-Иван Дичевски), Емил Янчев, Стефан Станчев, Виктор Попов, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Патрик Андраде, Илиан Илиев, Матиас Курьор (60-Денислав Ангелов), Стефан Велев, Исмаил Иса (60-Леандро Андраде).

Локо ГО: Христов, Ташолов, Тенев, Митев, Райчев, Иванов, Чалъков, Бакарджиев, Винков, Цачев, Мирчев