Черно море посреща Арда в интригуващ сблъсък от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ във Варна стартира в 15:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим двубоя минута по минута.

Един срещу друг се изправят два от отборите, които се представят силно от началото на сезона. Домакините са четвърти с 32 точки, но при успех могат да се изравнят с лидера ЦСКА. Гостите пък са шести с 25 пункта и временно могат да измесят Левски от четвъртата позиция при победа в морската ни столица.

Миналата седмица старши треньорът на „моряците“ – Илиан Илиев, беше представен като селекционер на националния ни отбор по футбол. Той обаче няма да напуска варненци, а ще съвместява двете работи по до края на кампанията. Черно море обаче не беше особено убедителен в последно време, записвайки една победа, две равенства и една загуба в последните си четири мача.

Специалистът няма да може да разчита единствено на контузения Мазир Сула, докато вратарят Иван Дюлгеров се завръща след изтърпяно наказание. Интересното е, че Черно море допусна повече от два гола в мач дотук през кампанията именно срещу Арда – това се случи при драматичното равенство 3:3 в първия кръг в Кърджали.

Тимът на Арда не е допускал голове, нито пък е вкарвал в последните три кръга на пъренството. За последно това се случи в мача за Sesame Купа на България, но той пък бе в двубой срещу нискоразредния тим на Септември Тервел. С три поредни нулеви равенства срещу топ отборите - ЦСКА, Лудогорец и Левски, шансовете пред гостите да вземат точки от Черно море изглеждат много добри.

Отборът на Александър Тунчев загуби единствено от Локомотив Пловдив в Топ 6, а всички поражения на тима са с по 0:1. Наказан за тази среща е Пламен Крачунов.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


15:00 часа | ЧЕРНО МОРЕ – АРДА

efbet Лига, 16-и кръг

Главен съдия: Радослав Гидженов, град Пловдив

Стадион: „Тича“, град Варна


Вероятни състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров – Виктор Попов, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Цветомир Панов – Васил Панайотов, Пабло Гарсия – Алекс Фернандес, Мишаел, Едгар Пашеко – Атанас Илиев

Старши треньор: Илиан Илиев

АРДА (4-2-3-1): Анатоли Господинов – Принц Ебенезер, Джалал Хюсеинов, Омар Сако, Мартин Стойчев – Радослав Цонев, Илия Юруков – Иван Тилев, Тонислав Йорданов, Станислав Йорданов – Преслав Боруков

Старши треньор: Александър Тунчев