Черно море и Царско село направиха един от най-зрелищните двубои за този сезон в родния шампионат. „Моряците“ и „царете“ завършиха 3:3 в мач от втория кръг на плейофите в efbet Лига.

На почивката домакините водеха с 3:1, но столичани не се отказаха, изнесоха играта напред, хвърляйки всички сили, които са им останали и с късни попадения от Лъчезар Балтанов и Емануил Манев изковаха така ценната точка.

По този начин разликата между двата състава остава 6 точки в полза на възпитаниците на Илиан Илиев.

Lap.bg.
28 снимки


Още с първото си опасно положение в мача домакините откриха. В седмата минута Васил Панайотов получи топката пред дъгата, освободи си пространство и с брутален шут прониза Пласид за 1:0.

2 минути по-късно Илиан Илиев засече с глава на близката греда от близка дистанция центриране от десния фланг, но Джони Пласид блесна с фамозно спасяване.

Статистиката от Черно море - Царско село

източник: Sofa Score

В 14-ата минута Жозе Гомеш пробва от около 20-25 метра удар към десния ъгъл, но топката профуча на сантиметри в аут.

3 минути след това Андерсон нахлу по левия фланг, елиминира Панов и с прострелно центриране намери свободния Костадинов, който от 3-4 метра простреля Георгиев за 1:1.

"Моряците" не се стъписаха от изравняването и след изпълнение на корнер от Илиан Илиев в 20-ата минута Дробаров се извиси над всички, за да даде отново преднина на отбора си - 2:1.

В 43-ата минута Илиан Илиев-младши завърши по перфектен начин контраатака на "моряците", благодарение на точно центриране от Андраде отдясно и с глава на далечната греда мушна топката пред погледа на Пласид.

В 53-ата минута Пабло Гарсия влезе от десния фланг към центъра и отправи техничен удар, но Пласид плонжира и спаси.

4 минути по-късно Андраде овладя в пеналтерията след огромно неразбирателство между Реян Даскалов и останалите му съотборници. Асът на Черно море потърси десния ъгъл, но удари страничния стълб. Още в следващата атака Васил Панайотов имаше възможност да вкара втория си гол тази вечер, но фронталният му изстрел от петнайсетина метра попадна право у Джони Пласид.

В 62-ата минута Пабло Гарсия изпълни пряк свободен удар, но и той намери дясната греда.

8 минути след това Андерсон центрира от левия фланг към непокрития Манев, но той шутира много неточно.

В 74-ата минута Манев пусна късо подаване към свободния Балтанов на границата на пеналтерията, който с изключително прецизно изпълнение търкулна топката извън обсега на Георгиев за 3:2.

В 85-ата минута Панайотис Лука нахлу в наказателното поле и от близка дистанция шутира, ала Георгиев парира, но при добавката Емануил Манев бе на точното място в точното време, за да изравни на празна врата - 3:3.

В последните секунди Родриго можеше да донесе победата след контаатака по лявото крило, но вездесъщият Пласид излезе напред, скъси дистанцията и блокира сигурен гол.


Черно море: Георгиев, Панов, Димов, Дробаров, Дичев, Касми, Панайотов, Илиев, Гарсия, Андраде, Гомеш

Старши треньор: Илиан Илиев

 

Царско село: Пласид, Марков, Христов, Балтанов, Кордейро, Даскалов, Костадинов, Манев, Луис Педро, Мартенс, Бандаловски

Старши треньор: Антони Здравков

 

Стадион: "Тича"

Главен арбитър: Волен Чинков