Черно море приема ЦСКА в дербито на върха в efbet Лига. Двубоят е от 22-ия кръг на първенството започва в 15:15 часа на "Тича" и ще се предава пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка. 

Двата отбора влизат в сблъсъка с равен брой точки - по 45. Толкова има и Лудогорец, като трите тима са в челото на временното класиране. 

"Моряците" стартираха пролетния полусезон със загуба с 1:3 като гост на Лудогорец и сега ще се опитат да победят друг от отборите в челото, с което да затвърдят шампионската си амбиции. Варненци превърнаха своя стадион в непревземаема крепост през този сезон. Отборът на Илиан Илиев има 9 победи и едно равенство в 10 мача. 

Добрата новина за треньора е завръщането в групата на двама основни защитници - Влатко Дробаров и Даниел Димов. Първият беше наказан срещу "орлите", докато вторият - контузен. Очаква се северномакедонецът да започне като титуляр в сърцето на защитата редом до Живко Атанасов. Получилият контузия в Разград Цветомир Панов също е на линия и попадна в групата за двубоя. 

ЦСКА започна полусезона с победа с 3:0 у дома над Ботев Враца. "Червените" са най-добрият гост в първенството, след като спечелиха 7 от десетте си мача, а в два от тях завършиха наравно. Треньорът на столичани Нестор ел Маестро няма да може да използва контузения Брадли де Нойер. Защитникът Мено Кох отпадна от групата и остана в София, но на него така или иначе рядко се разчита. 

В титулярния състав ще се завърнат Густаво Бусато и Марселино Кареасо. Двамата изтърпяха наказанията си срещу Ботев и ще се на линия за битката на "Тича" днес. 

Срещата между двата отбора през първия полусезон завърши 1:1. 

Главен съдия на мача е Валентин Железов.