Отборите на Черно море и Славия се изправят днес от 17:00 часа на стадион “Тича” в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Срещата ще бъде предавана пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от дуела на живо. 

Черно море няма успех у дома от 2 август, когато надви Ботев (Пловдив) и ще търси успех днес, за да утвърди позицията си в топ 6, като в същото време ще измести Славия от четвъртото място. Треньорът на Черно море Илиан Илиев има доста кадрови проблеми. Извън сметките му са националния вратар Георги Георгиев и крилото Родриго Вилела. Пабло Гарсия пък е наказан.

Добрата новина е завръщането след травма на капитана Даниел Димов. За върха на атаката Илиев ще разчита на украинеца Евгений Сердюк, който вкара при успеха с 3:0 над Арда в миналия кръг.  Той вкара и при успеха над Добруджа в контрола по време на паузата, с което даде заявка за титулярното място. 

В същото време и треньорът на Славия Златомир Загорчич има да решава кадрови проблеми, но е доказал, че може да се справя. Двубоят с Черно море пропускат Костадин Велков и Емил Стоев, които са болни.

Халфът Георги Вълчев е наказан и също няма да е на разположение. Аут за двубоя е и опитният Дарко Тасевски. Северномакедонецът доскоро лекуваше вирус, а след това получи и травма. Новото попълнение Жуниор Мапуку все още не е картотекиран и също остава извън сметките на Заги. 

Вероятни състави: 

Черно мореДюлгеров, Попов, Атанасов, Дробаров, Дичев, Панайотов, Димов, Родриго, Велев, Андраде, Сердюк;

Славия: Вуцов, Керчев, Христов, Виячки, Томбак, Нгуена, Кирилов, Минчев, Макрилос, Тасев, Сораков;