Лудогорец и Черно море завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. След попадение на Актау в 43-ата минута гостите откриха резултата. Той засече центриране отдясно на Родриго и се разписа във вратата на Илиев. В 84-ата минута влезлия като смяна Швиерчок изравни резултата. В добавеното време на срещата Сисиньо получи незаслужен червен картон. Бразилецът направи опит да изрита Иса, но не успя. Нападателят симулира и падна на земята. 
 

Иван Иванов/Lap.bg
35 снимки

В 87-ата минута топката влезе във вратата на Митрович след удар на Кешеру, но съдията Кабаков отсъди нарушение срещу вратаря. Такова обаче нямаше и Кабаков ощети Лудогорец. Гафовете на рефера нe спряха дотук, тъй като подмина игра с ръка на Андраде в наказателното поле и не отсъди чиста дузпа.

Така в крайна сметка резултатът се запази до края на срещата и двата тима взеха по 1 точка. В класирането Лудогорец е на върха с актив от 47 точки, а Черно море е на  5-ото с 28 точки.

Черно море показа добра игра още от началото на двубоя. В 4-ата минута при контраатака към вратата на Лудогорец Актау пусна пас отляво към Родриго, който не съумя да засече топката във вратата на Илиев. Лудогорец отвърна с опасна атака на Лукоки, но Митрович остави отбора си в играта и спаси великолепно.

Черно море отново атакува опасно чрез Актау, той пусна пас отляво към Иса, но той нанесе лош удар и топката излезе в аут. В 28-ата минута Лудогорец пропусна да открие резултата, след като Лукоки стреля към вратата на Митрович, но топката прелетя встрани от вратата. Малко по-късно Кешеру пропусна от отлична ситуация, но се подхлъзна преди да нанесе удара и топката мина над вратата.

В 35-ата минута дойде и най-чистото положение пред вратата на Черно море. Марселиньо получи отличен пас от Вандерсон, но останал в чиста позиция прати топката в аут.

Черно море нанесе своя удар в 43-ата минута, когато след центриране отдясно на Родриго, Актау откри головата си сметка за варненския тим.

Лудогорец започна устремно второто полувреме като Вандерсон потърси Кешеру в 48-ата минута в наказателното поле, но той не съумя да стигне до кълбото и Митрович улови. Десет минути по-късно Иса напредна добре в половината на Лудогорец, но беше затворен добре и шутът му излезе в аут. В 60-ата минута Патрик Андраде шутира опасно от разстояние, но Пламен Илиев спаси уверено.

В 72-ата минута Чибота направи сериозен пропуск пред вратата на Митрович. Три минути по-късно Патрик Андраде игра с ръка в наказателното поле на Черно море, но не последва съдийски сигнал за дузпа. В 82-ата минута Марселиньо стреля опасно, Митрович се справи и изби в корнер. 

Лудогорец изравни резултата в 84-ата минута с далечен шут на Швиерчок. Три минути по-късно Кешеру прати топката във вратата, но съдията Кабаков отсъди нарушение в полза на вратаря на Черно море Митрович.

В добавеното време на срещата Лудогорец създаде две опасни ситуации през Митрович, но Швиерчок и Кешеру не намериха целта. Сисиньо получи директен червен картон за нарушение срещу Иса и остави съотборниците си с човек по-малко.

Така резултатът между Лудогорец и Черно море приключи с равенство.

Лудогорец - Черно море 1:1
голмайстор: 0:1 Фахт Актау (43), 1:1 Швиерчок (84)

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Анисе (63-Швиерчок), Григоре, Баджи, Кешеру, Марселиньо, Вандерсон (82-Манолев), Форстър, Лукоки (67-Чибота)

Черно море: Митрович, Попов, Димов, Хантакиас, Актау (86-Жордао Кардосо), Станчев, Андраде, Родриго Енрике (46-Аристоте Ндонгала), Букаси (50-Янчев), Минчев, Иса

съдия: Георги Кабаков