Отборът на Черно море постигна много трудна победа над новака Хебър Пазарджик в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. „Варненци” се наложиха с 1:0, а скъпоценното попадение бе дело на резервата Николай Златев, който се разписа след перфектна контраатака четири минути преди края на редовното време.

Двубоят на стадион „Тича” не предложи много футболни достойнства, като чистите голови положения не изобилстваха.

Съставът на домакините бе воден от Петър Костадинов, който заместваше наказания Илиан Илиев. Старши треньорът на варненци изгледа мача от трибуните в компанията на бившия спортен министър Красен Кралев.

Двубоят бе белязан и от куриозен момент на почивката. Играчите на гостите от Хебър закъсняха с повече от три минути за втората част, като се наложи четвъртият рефер на срещата Красимир Кръстев да напомня на момчетата на Фулвио Пеа да излязат на терена.

След спечелените три точки Черно море се изравни с тимовете на Лудогорец и ЦСКА, които заемат съответно второ и трето място във временното класиране. Варненци са само на точка от лидера ЦСКА 1948, но и с мач по-малко.

От своя страна тимът на Хебър не успява да стигне до победа в пети пореден мач, като в този период играчите на Фулвио Пеа не са отбелязали нито един гол.

Михаела Ароио
39 снимки

Очаквано Черно море започна по-настоятелно двубоя и се опита да осъществи домакински натиск. Още в 3-ата минута „моряците” имаха отличен шанс да поведат в резултата. След центриране на Велислав Василев, Живко Атанасов бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля силно с глава, но за негово нещастие не успя да намери рамката на вратата и топката профуча покрай левия страничен стълб.

Първият точен удар в мача дойде едва в 21-ата минута. Мартин Дичев получи топката отляво и незабавно центрира към Матиас Курьор, който успя да стреля с глава, но Петър Дебърлиев плонжира и успя да спаси нетолкова силния удар на нападателя на домакините.

В 27-ата минута Живко Атанасов отново бе много близо до откриване на резултата. Той бе изведен зад отбраната на Хебър, но с удар от границата на вратарското поле не успя да преодолее Дебърлиев. Стражът на гостите отново се намеси и изчисти в нов ъглов удар.

Въпреки териториалното предимство на домакините, в следващите минути футболистите на Хебър успешно се противопоставиха на своя противник и не допуснаха почти никакви опасности пред вратата си с изключение на няколко дълги центрирания, които не доведоха до проблеми за Дебърлиев.

В 52-та минута Мади Кета опита далечен удар, но топката премина встрани от вратата на Хебър. В 54-та минута гостите отправиха първия си удар в мача, когато Олекси Лобов стреля от дистанция, но топката попадна в ръцете на вратаря на Черно море Иван Дюлгеров. В 66-та минута Мади Кета стреля много опасно отляво по диагонал, но вратарят Петър Дебърлиев успя да спаси. В 72-та минута Мади Кета стреля силно от 20-тина метра, но топката премина над вратата на гостите.

Решителният момент в мача дойде четири минути преди края. Домакините организираха много добра контраатака, при която Николай Златев бе изведен отдясно. Младокът си поведе отлично топката, напредна и след като навлезе в наказателното поле, стреля по диагонала. Дебърлиев успя да докосне топката, но не и да предотврати влизането ѝ във вратата за 1:0.

LIVE ЧЕРНО МОРЕ – ХЕБЪР 1:0

1:0 Златев 86'

efbet Лига, 10-ти кръг

Стадион: „Тича”, Варна

Рефер: Ивайло Ненков

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 3 Живко Атанасов, 15 Петар Босанчич, 32 Мартин Дичев, 6 Виктор Попов, 7 Матеус Дос Сантос Клементе, 71 Васил Панайотов, 77 Стефан Велев, 20 Мади Кета, 10 Велислав Василев, 19 Матиас Курьор

Старши треньор: Петър Костадинов

Хебър: 1 Петър Дебърлиев, , 5 Мартин Михайлов, 28 Осира Корнел, 10 Пламен Крумов, 38 Хлеб Бухал, 11 Цветелин Тонев, 23 Клаудио Бонани, 3 Богомил Божуркин, 77 Октай Хамдиев, 9 Адернисола Хабиб Есеола, 97 Марсел Жан-Пиер

Старши треньор: Фулвио Пеа