Отборът на Черно море записа минимална победа над Ботев Пловдив във Варна в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Възпитаниците на Илиан Илиев се наложиха с 1:0 и така се доближиха само на точка от Топ 6. В същото време Ботев записа първа загуба като гост от началото на годината и пропусна възможността да си гарантира оставане в елита за следващия сезон.

Единствения гол в срещата във вторник вечер реализира Файсел Касми още в 18-ата минута на мача.   

С успеха си днес „моряците” събраха актив от 34-точки – една по малко от шестия ЦСКА 1948, който е и с мач по-малко.  В същото време „канарчетата” остават на десета позиция с актив от 24 точки. След пловдивчани следват тимовете на Ботев Враца и Славия с по 22, и Етър с 21. Последен е съставът на Монтана с 19 пункта.

В последния кръг от редовния сезон Ботев Пд приема шампиона Лудогорец, докато Черно море гостува на Ботев Враца.  

lap.bg
21 снимки


Мачът на стадион „Тича” започна с натиск на домакините. Още в първите три минути футболистите на Илиан Илиев стигнаха до три корнера пред Аргилашки, а при една от ситуациите стражът на Ботев Пловдив трябваше да се намесва решително.

След центриране от ъглов удар, Файсел Касми стреля силно, но ударът му бе блокиран от бранител на гостите. Топката обаче попадна в капитана Стефан Станчев, който стреля много добре, но Аргилашки показа класа и изби. Веднага след това Марио Младеновски получи първия картон в срещата за груб фал срещу Зе Гомеш.

В 10-ата минута Черно море бе много близо до откриването на резултата. Зе Гомеш пробва пас в наказателното поле, но Исмаил Иса не успя да засече коженото кълбо. Аргилашки също остана пасивен и просто изгледа как топката среща левия страничен стълб на вратата, а след това Кевин Янсон изчисти.

Натискът на домакините все пак даде резултат в 18-ата минута, когато Файсел Касми откри. Родриго пробва силен удар по диагонала, но топката спря в тялото на Янсон, който получи удар в слабините и остана да лежи на тревата. Касми пое отбитата топка и след няколко залъгващи движения срещу бранителите на гостите успя да си нагласи топката на левия крак и с удар от границата на наказателното поле да отбележи.

Една от редките възможности за Ботев през първата част дойде в 25-ата минута. След атака по десния фланг, топката бе центрирана на далечната греда, където Георги Георгиев увисна. Па Конате успя да върне с глава към Атанас Илиев, той овладя и стреля, но бранител на домакините бе на правилното място и успя да избие.  

Второто полувреме започна много по-добре за Ботев Пловдив. Още в 48-ата минута гостите пропуснаха златен шанс да изравнят резултата. Славчо Шоколаров центрира отлично на близката греда, където Атанас Илиев с лекота успя да се справи с опеката на бранителите на домакините и стреля от два метра. Нападателят обаче прати топката в десния страничен стълб.

Въпреки добрия старт на втората част, футболистите на Азрудин Валентич не успяха да осъществят реален натиск над своя противник. Гостите увеличиха владението на топката, но не и да застрашават сериозно стража на домакините.

Домакините продължиха да бъдат по-опасния тим на стадион „Тича”. Зе Гомеш и Родриго имаха добри възможности, но при едната от тях топката мина покрай вратата, а при другата, след рикошет, топката не затрудни Аргилашки.

Черно море - Ботев Пд 1:0

източник: SofaScore.com

FT ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ ПД 1:0 Класиране Програма Резултати

1:0 Касми 18'

еfbet Лига, 25-ти кръг

Стадион: „Тича”, Варна

Рефер: Никола Попов, София

Черно море: 22  Георги Георгиев, 6 Виктор Попов, 5 Стефан Станчев (к), 28 Влатко Дробаров, 2 Цветомир Панов, 29 Файсел Касми, 71 Васил Панайотов, 9 Исмаил Иса , 23 Пабло Гарсия, 72 Родриго , 20 Зе Гомеш

Старши треньор: Илиан Илиев

Ботев Пд: 33 Георги Аргилашки, , 3 Па Конате, 4 Виктор Генев (к), 24 Кевин Янсон, 26 Мите Цикарски, 28 Филип Филипов, 5 Марио Младеновски, 10 Славчо Шоколаров, , 21 Емануел Току,, 17 Салиф Сисе, 9 Атанас Илиев

Старши треньор: Азрудин Валентич