Черно море завърши 0:0 с втория отбор на ЦСКА 1948 в контролна среща, играна на стадиона в Обзор, съобщава официалният сайт на варненския клуб.

"Моряците" на Илиан Илиев бяха по-добрият отбор на тежкия терен в Обзор, като създадоха добри положения за гол, но не успяха да ги реализират. В двубоя наставникът на варненци използва 25 футболисти, между които и юноши от школата на клуба.

Първата сериозна възможност в мача бе в 7-та минута, когато Мартин Дичев и Николай Златев разиграха по левия фланг, като бранителят успя да центрира опасно в наказателното поле, където Исмаил Иса опита да играе с глава, но топката бе избита в корнер. При центрирането от ъглов отново Иса скочи над всички, но топката му дойде високо и не успя да отправи удар. В 30-та минута Ангел Ангелов и Лъчезар Йорданов отстъпиха местата си на Димитър Петров и Калин Георгиев. В 31-та минута Алекс Фернандес центрира отдясно към наказателното поле, където Николай Златев стреля, но слабо и не затрудни вратаря на втория отбор на ЦСКА 1948.

Виктор Попов центрира в наказателното поле, където Димитър Петров плонжира с глава, но стреля в аут в 38-ата минута. Две по-късно Исмаил Иса отстъпи мястото си на Закария Беншаа. В 41-та минута Алекс Фернандес центрира към пенала, където футболист на столичани в опит да изчисти топката с глава, стреля в напречната греда. В 45-ата минута Алекс Фернандес получи топката в наказателното поле, обърна се и стреля към вратата, но стражът на ЦСКА 1948 успя да избие. 

На почивката Илиан Илиев направи 8 смени, като в игра останаха Калин Георгиев, Димитър Петров и Закария Беншаа. Останалите са Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Наско Янков, Цветомир Панов, Александър Василев, Стефан Велев, Мазир Сула и Мишаел Алвеш. Още в 46-та минута Закария Беншаа можеше да реализира, но от добра позиция, не успя да намери добре топката. Закария Беншаа открадна топката от бранител в 56-ата минута, напредна и бе съборен пред наказателното поле.

Александър Василев изпълни прекия свободен удар, но топката попадна право в ръцете на вратаря. Берк Бейхан и Матеус Машадо сменят Калин Георгиев и Димитър Петров в 60-та минута. Три по-късно Закария Беншаа засече топката след центриране на Мазир Сула, но вратарят улови. Марин Петков замени Закария Беншаа в 79-ата, а в 85-та Мазир Сула центрира от фаул, вдясно от вратаря на ЦСКА 1948, Марин Петков стреля с глава, но покрай страничната греда.

Това бе втората проверка на "моряците". В предишния си мач те надделяха като гости на Фарул Констанца с 1:0. Следващата контрола на Черно море е в четвъртък (19 януари) срещу Черноморец Балчик. Двубоят ще се играе на стадион "Младост" във Варна.