Отборът на Черно море отвърна на градския си съперник Спартак и тяхната декларация. По-рано през деня „соколите“ показаха кадри от стадиона си, на които личаха нецензурни надписи по една от новите фасади. Освен това те обвиниха Черно море в малтретиране по време на двубой между дублиращите тимове в Трета лига.

В своята декларация пък „зелено-белите“ обвиняват спартаклии в лъжа за посегателствата над хора от техния щаб във вчерашното варненско дерби.

Ето какво написаха „моряците“:

Към отбора в посока Каменар - на лъжата краката са къси!

Черно море се сблъска с "Наглите"...И тук не става въпрос за онази станала известна организирана престъпна група, а за отбора в посока Каменар. И за тези, които не знаят, -от стадион "Тича" за с. Каменар се минава през Коритото...

Снощи "Тича" се разтресе и продължава да се тресе от смях. Но разбираемо. Очаквано, горчивината и напрежението, които се натрупваха дълго (13 години), много бързо започнаха да избиват, а загубата на дублиращия отбор на колегите, населяващи пространството до ВиК, само ускори този процес.

Да тръбиш наляво и надясно, че за отбора ти е нямало съблекалня е горе долу същото като да кажеш, че е нямало врата на терена, към която да насочваш топката. Добре, че вкарахте гол, за да отпадне тази вероятна опорка..

Да, на "Тича" имахте проблеми и ще продължавате да имате, но те са на футболния терен, а не в съблекалните, треньорската стая или лекарския кабинет...