Черно море победи втородивизионния Созопол с 1:0 в контролна среща, играна на стадион „Младост“ във Варна. Проверката е първата за деня за „моряците“, като по-късно днес те ще изиграят двубой и срещу Дунав Русе.

Първото сериозно положение в срещата бе в 4-та минута за гостите. Емануил Манев бе намерен в добра позиция и стреля, но вратарят на Черно море Георги Георгиев успя да избие топката. Две минути по-късно Даниел Димов можеше да вкара гол за домакините, но след удара му с глава топката премина встрани от вратата. Черно море поведе в резултата в 16-та минута. След центриране в наказателното поле на Созопол Мишаел Алвес засече топката с глава, но тя бе отбита. Топката обаче попадна у Росен Стефанов, който с изстрел от 4-5 метра вкара за 1:0 за домакините. В 37-та минута Ангел Ангелов стреля опасно от повече от 20 метра, но топката премина над вратата на Созопол. В 39-та минута Лъчезар Йорданов стреля от опасна позиция, но не успя да вкара.

В 57-та минута Черно море бе близо до втори гол. Мартин Дичев стреля опасно по диагонал отдясно, вратарят на гостите Петър Рахнев успя да избие топката, която попадна у Лъчезар Йорданов, който обаче стреля неточно.

Досега Черно море изигра пет контроли. В първата победи като гост Фарул (Констанца) с 1:0, след това завърши 0:0 с втория отбор на ЦСКА 1948 в Обзор, спечели с 2:0 срещу Черноморец (Балчик), завърши 1:1 с Етър и днес надделя над Созопол с 1:0.

В 17:00 часа на стадион „Тича“ днес „моряците“ излизат във втората си проверка за деня срещу Дунав.

Автор: Данаил Войков /БТА