Черно море започна ремонт на базата на Детско-юношеската школа на клуба. Реновирането ще премине през няколко етапа, като първият вече е почти приключил. Той включваше подмяна на тревното покритие на терена с изкуствена трева на стадион „Корабостроител“, съблекалните и баните на академията. Теренът е изпълнен с най-висок клас система от изкуствена футболна трева, гарантираща безопасност на играчите и максимална ефективност на игрово представяне, съобщава официалният сайт на клуба.

Следващият етап, който се очаква да започне веднага след завършването на първия, ще включва затревяване на терена за официални мачове на академията под Аспаруховия мост, както и едно от тренировъчните игрища.

Последният етап се планира построяването на голям терен с изкуствена трева, като в момента се разглеждат различни оферти и се търси най-добрият изпълнител на проекта. Целта пред ръководството на Черно море е стадионът да бъде с най-модерната настилка по сертификатите на ФИФА, която да подпомага развитието на футболни таланти, в което „моряците“ са в Топ 3 на България през последното десетилетие.