Черно море записа победа в третата си контрола от подготовката на отбора за пролетния дял от първенството. Момчетата на треньора Илиан Илиев спечелиха в Балчик срещу местния Черноморец с 3:0.

Черно море започна по-добре срещата и още в 4-та минута можеше да открие резултата, но Мазир Соула стреля в ръцете на вратаря на домакините. Варненският тим откри резултата в 20-та минута. Велислав Василев центрира от корнер вдясно по атаката на "моряците", а връхлитащият Родриго Вилела с глава вкара за 1:0 за Черно море. В 41-та минута Родриго Вилела бе намерен в добра позиция от Мазир Соула и вкара за 2:0. Най-добрата ситуация за домакините бе в 32-та минута когато Джорджо бе изведен зад защитата на гостите и опита да прехвърли вратаря Иван Дюлгеров, но стражът на "моряците" успя да играе с топката и тя се отби в гредата.

В 60-та минута на мача Пабло Гарсия стреля от около 20 метра, но топката попадна в ръцете на вратаря на Черноморец. В 70-та минута Родриго Енрике стреля фалцово от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините улови топката. В 76-та минута Родриго Енрике проби, навлезе в наказателното поле и пусна пас към Евгений Сердюк, кото стреля, но вратарят на домакините спаси. Минута по-късно Родриго Енрике стреля по земя от 20-тина метра, но топката премина на сантиметри встрани от вратата на Черноморец. В 83-та минута Черно море вкара нов гол. Родриго Енрике бе изведен отляво, навлезе в наказателното поле и пусна хитър пас към Евгений Сердюк, който елегантно вкара за 3:0.

До момента по време на подготовка си Черно море изигра три контроли. В първата "моряците" завършиха 3:3 с Добруджа, във втората - надделяха с 3:0 над Лудогорец 2 и в последната днес победиха Черноморец с 3:0. За 2-3 февруари варненският тим търси съперник, а на 9 февруари ще изиграе две проверки - със Созопол и Дунав Русе. Последната контрола преди възобновяването на надпреварата в efbet Лигата е на 12 февруари срещу Добруджа.