Ръководството на Черно море възнамерява да подаде жалба срещу съдийската бригада, ръководила двубоя срещу Арда в Кърджали, съобщава официалният сайт на "моряците". От клуба смятат, че реферът Георги Кабаков и неговите помощници са повлияли с отсъжданията си на крайния изход на мача.

Официален сайт на Арда - fcarda.bg
97 снимки

От ПФК Черно море имат претенции за единствения гол в срещата, паднал в края на първото полувреме. Тогава при атака на Коконов топката напусна очертанията на терена, но тъч не бе отсъден, въпреки че страничният съдия и четвъртият рефер бяха много близо до ситуацията, уточняват от клуба.

Освен това варненци претендират за две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Първата е за очевадна игра с ръка в наказателното поле пред погледа на Георги Кабаков, независимо, че топката срещна ръката на футболист на Арда след удар на негов съотборник.

Втората е в заключителните минути на двубоя и ако беше отсъдена, това със сигурност можеше да промени крайния резултат. При много по-безобидна ситуация, близо до аут линията в мача срещу ЦСКА на стадион "Българска армия" за Купата на България, беше отсъдена дузпа срещу варненци, пишат още от клуба.

Съдийските грешки в ущърб на Черно море през настоящия шампионат стават все повече и клубът сезира в това трайна тенденция и двоен аршин при отсъжданията на реферите в двубоите на "моряците", обобщават от Черно море.