Черно море очаква поне два­ма чуждестранни играчи на про­би, разбра "Тема Спорт". Трень­орът Илиан Илиев вече е провел разговори с набелязаните фут­болисти и ги очаква за старта на подготовката. Единият от състезателите е полузащит­ник, а другият е с по-офанзивни функции.

"Моряците" търсят активно централен нападател, но все още не са подписали договор с нов футболист. Варненци искат Ге­орги Минчев от Царско село, но на този етап не са стигнали до споразумение, въпреки че той вече е свободен агент.

Разтрогналият с Ботев Враца Валери Божинов също е бил обсъждан, но е доста малко вероятно да му бъде предложен договор. Още повече, че желанието на играча е да играе в чужбина. Затова по-скоро варненци ще се насочат към чужденци.

Ръководството ще има преговори с халфа Васил Панайотов, чийто договор изтича в края на сезона, но се очаква да преподпише. На този етап не се шуми около продажба на Мартин Минчев, както преди година, но изходящ трансфер не бива да се отписва. Подчертан интерес има към офанзивния халф Родриго Енрике.