Черно море победи с 1:0 Царско село на стадион "Тича". Попадението за "моряците" бе дело на капитана Даниел Димов, но с играта си домакините не задоволиха. Все пак след успеха варненци се настаниха в Топ 6, изравнявайки се с Берое.

LAP.bg
16 снимки

Двата отбора стартираха спокойно двубоя във Варна. В началните минути липсваха чистите голови положения пред една от двете врати. Играта се развиваше предимно в центъра, където се залага на здрави единоборства.

Домакините опитваха да пробият през центъра, но отбраната на гостите не позволи това. В същото време Царско село не се бе прибрал дълбоко в своята половина, а опитваше да развива постепенни атаки.

В 10-ата минута Мартин Минчев проби отляво и изостри атаката на Черно море, но центрирането му бе блокирано и топката излезе в ъглов удар.

Три по-късно се стигна и до първият точен удар в мача. Ивайло Марков центрира отляво в наказателното поле, където Мирослав Будинов надскочи Стефан Станчев и стреля с глава, но право в ръцете на Миодраг Митрович.

Малко след това нападателят на гостите бе изведен зад гърба на защитата от Реян Даскалов. Будинов не успя да овладее добре топката и отправи удар, но той бе много неточен.

Царско село продължи да диктува темпото на терена и по-често се задържаше в половината на Черно море. От своя страна "моряците" опитваха с бързи атаки да стигнат до вратата на Джони Пласид.

В 21-ата минута поледва нова атака организирана по левия фланг на Царско село. Стигна се до центриране на Маренго в наказателното поле, но Миодраг Митрович излезе решително и пресече.

В 29-ата минута Джони Пласид бе принуден да излезе от наказателното си поле, за да изчисти пред погледа на Матиас Курьор.

Три по-късно пред Черно море се откри отлична възможност след като домакините получиха фаул на границата на наказателното поле за фаул на Ивайло Марков срещу Родриго. Матиас Курьор реши да не стреля от пряк свободния удар, а центрира в наказателното поле. Най-съобразителен бе капитанът на "моряците" Даниел Димов, който с бедрото си реализира.

В 38-ата минута се откри много добра възможност за домакините да удвоят преднината си. Родриго изведе отлично Илиан Илиев зад гърба на защитата. Младокът остана сам срещу Джони Пласид и стреля, но последва великолепна намеса на стража.

Заключителните минути на първата част можеха да завършат с нов гол за домакините. Васил Панайотов подаде към Матиас Курьор, който финтира Хулио Родригес на границата на наказателното поле. Нападателят остана очи в очи с Джони Пласид, но стреля покрай левия страничен стълб на вратата. Това бе и последната по-интересна възможност за първото полувреме.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и футболистите, които стартираха срещата продължавата битката на "Тича".

"Моряците" стартираха по-агресивно втората част, но липсваха ситуациите пред Джони Пласид. Малко след това Царско село отново погледна по-стремително към вратата на Миодраг Митрович, н остражът на домакините не бе подложен на сериозен натиск.

В 55-ата минута Илиан Илиев стреля от дистанция, но много неточно и топката прелетя на метри от десния страничен стълб на Джони Пласид.

В 62-ата минута Родриго стреля директно от фаул, но слабо и в ръцете на Джони Пласид. Малко след това бразилецът опита нов удар към вратата на гостите, но и той не доведе до голова опасност.

В 70-ата минута Уесли Ната проби в наказателното поле и след съприкосновение с Виктор Попов падна, но главният съдия Владимир Вълков не посочи бялата точка. Младият защитник добре застана и решително изчисти топката.

Малко по-късно отбраната на Черно море се справи след две остри центрирания на Дилан Бахамбула в наказателното поле.

В 78-ата минута Черно море организира бърза атака. Мартин Минчев продължи технично на границата на наказателното поле към Матиас Курьор. Напдателят видя включилият се на скорост Васил Панайотов, но ударът на халфа бе много неточен.

Малко по-късно се откри отличен шанс пред Царско село. Андерсон Кордейро проби през центъра и нахлу в наказателното поле. Виктор Попов и Стефан Станчев опитаха да противодействат на крилото, но бразилецът нанесе удар към вратата на Миодраг Митрович, след което последва добра реакция на стража на "моряците".

В следващите минути домакините се справиха с опасни центрирания от ъглови удари. При един от тях организираха великолепна контраатака. Илиан Илиев изведе Матиас Курьор по отличен начин. Нападателят напредна и вместо да стреля реши да подава към Емил Янчев, но пасът му бе неточен и ситуацията не бе оползотворена. 

Дълбоко в добавеното време пред "моряците" се откри нова отлична възможност след бърза контраатака. Денислав Ангелов остана сам срещу Джони Пласид, но стреля в тялото на вратаря. Това бе и последната възможност в мача пред една от двете врати.

В следващия кръг Черно море се изправя в пряк сблъсък за Топ 6 срещу Берое в Стара Загора. В същото време Царско село ще приеме Славия.

 

ЧЕРНО МОРЕ - ЦАРСКО СЕЛО 1:0

1:0 Даниел Димов 32'

СЪСТАВИТЕ:

ЧЕРНО МОРЕ: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел ДИмов, Стефан Станчев, Васил Панайотов, Цветомир Панов, Мартин Минчев, Мохамед Букаси, Илиан Илиев, Родриго, Матиас Курьор

Ст. треньор: Илиан Илиев

ЦАРСКО СЕЛО: Джони Пласид, Ивайло Марков, Хулио Родригес, Мартин Кавдански, Реян Даскалов, Уесли Ната, Дилан Бахамбула, Антонио Георгиев, Андерсон Кордейро, Лудсинио Маренго, Мирослав Будинов

Ст. треньор: Никола Спасов

Никола Спасов: Черно море спокойно можеше да си играе без вратар днес

Матиас Курьор: Следващият мач ще бъде финал за нас

Илиан Илиев: Не играхме добре, но взехме много важни три точки