Отборите на Черно море и Ботев Враца излизат един срещу във втория двубой от петъчната програма на 12-ия кръг в родната efbet Лига. Срещата на стадион „Тича“ стартира в 17:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

По време на прекъсването за мачовете на националните отбори Черно море победи лидера в румънското първенство Фарул Констанца с 3:1 в контролна среща.

„Моряците“ спечелиха всяко едно от последните си 4 шампионатни домакинства на Ботев Враца. През този сезон варненци спечелиха и 3-те си срещи у дома с минималното 1:0.

Варненци ще бъдат отново без своя наставник Илиан Илиев, който продължава да изтърпява санкцията си, докато контузен е капитанът Даниел Димов.

Ботев Враца завърши наравно 1:1 срещу ЦСКА 1948 в контрола по време на паузата за национални отбори.

Статистиката показва, че тимът на Даниел Моралес никога не е побеждавал Черно море във Варна, докато звездата на врачани – Браян Переа, е отбелязал 6 гола и е асистирал за още 2 от общо 12-те попадения на тима до този момент през сезона.

Мирослав Маринов пък подписа нов договор с клуба, който ще го задържи до лятото на 2024-а година.

Венцислав Христов, който все още търси пътя към това да открие головата си сметка за Ботев, може да стане една третият играч в българския футбол с гол за 8 различни клуба от елита. Преди него това са правили само Станислав Генчев, който сега е старши треньор на Локомотив София, както и футболистът на Черно море – Исмаил Иса.

Наказан за днешния мач е Чавдар Ивайлов, а контузен е Луис Фелипе. След наказание обаче се завръща опитният защитник Мартин Кавдански.

КЛАСИРАНЕ В efbet ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:00 часа | ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ ВРАЦА

efbet Лига, 12-и кръг

Вероятни състави на двата отбора:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров – Панов, Босначич, Атанасов, Попов – Панайотов, Мимито – Сула, Велев, Беншаа - Курьор

Старши треньор: Илиан Илиев

БОТЕВ ВРАЦА (4-1-4-1): Костов – Рапнуи, Кавдански, Меси, Фераресо – Антонио Георгиев – Да Силва, Гаврилов, Валбуена, Генов - Переа

Старши треньор: Даниел Моралес


Главен съдия: Димо Димов, град Сливен

Стадион: „Тича“, град Варна


Начало: 17:00 часа

Пряко по: DIEMA SPORT