Апетитът в Черно море стана изключително сериозен след много силното начало на сезон 2019/2020, а в петък вечер „моряците” получават нова възможност да затвърдят позитивните впечатления при домакинството срещу Славия от 4-ия кръг на efbet Лига.

Двубоят стартира от 21 часа и, както винаги, в GONG.BG ще проследим развитието му минута по минута. Срещата можете да наблюдавате и чрез прякото предаване на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Черно море ще бъде жаден за реванш пред своите фенове, след като в миналия кръг пропусна да победи Етър Велико Търново. Срещата завърши при 1:1 въпреки доста отчетливото превъзходство на „моряците”.

Сега те ще могат да разчитат на завърналия се след наказание Виктор Попов. Десният бек изнесе много добър мач при победата 3:1 над ЦСКА, когато обаче и беше изгонен за два жълти картона. Извън групата за мача остана сина на наставника Илиан Илиев – Илиан Илиев-младши. Лъчезар Йорданов прекара седмицата в тренировки на облекчен режим, така че участието му е под въпрос.

Славия идва на „Тича” след две поредни загуби – 2:3 от Локомотив Пловдив и 1:2 от ЦСКА. Болезненото за „белите” бе, че и в двете срещи те повеждаха в резултата, но накрая се оказваха на губещата страна. Завръщането на опитна фигура като Галин Иванов ще внесе ентусиазъм в редиците на столичани, които ще опитат да прекъснат негативната поредица. Те обаче ще трябва да сторят това без цели петима играчи – с травми са Емил Стоев, Илиян Мицански, Георги Петков, Ертан Томбак и Георги Йомов. След изтърпяно наказание обаче се завръща Славчо Шоколаров.

Какво сочи погледът към статистиката?

- Черно море заедно с Левски са отборите, които са били част от Топ 3 на временното класиране след всеки от досегашните 3 кръга в настоящото първенство.

- Родриго Енрике с 2 гола и 3 асистенции е футболистът, заедно с Давиде Мариани (Левски), с пряко участие в най-много голове от началото на сезона – по 5.

- Славия е един от двата тима (заедно с Ботев Пд), срещу които се разписа младият национал Мартин Минчев през миналия сезон. Той обаче не е намирал пътя към мрежите на съперниците в последните си 21 двубоя за варненци.

- Славия се разписа, но и допусна голове във всеки един от досегашните 3 кръга в първенството, като същото стори и Черно море.

- Цветелин Чунчуков премина в Славия точно от Черно море, за който изигра 9 мача и вкара 1 гол през есента на 2017 г. Нападателят бе първи голмайстор и в двата мача с варненци през миналия сезон, спечелени от "белите" – 2:1 на „Тича” и 3:2 в „Овча купел”.

- Златомир Загорчич води Славия от 11 май 2017 г. - вече 77 поредни двубоя. Само Сашо Ангелов от треньорите на елитните отбори е по-отдавна в своя тим – в Ботев Вр е от 23 ноември 2016 г. насам.

БАЛАНС:

В Първа лига: 110 мача, 35 победи за Черно море, 30 равенства, 45 победи за Славия, голова разлика 144:112 за Славия

Черно море като домакин: 55 мача, 25 победи за Черно море, 16 равенства, 14 победи за Славия, голова разлика 59:44 за Черно море