Черно море се намира в серия от 4 поредни шампионатни мача без допуснато попадение, като до снощи в първенството имаше само още един отбор без инкасирано попадение - Арда. За отбелязване е, че варненци за първи път в своята история започнаха шампионат, без да получат нито един гол в първите си 4 срещи в елитната ни дивизия. По този показател най-близко до сегашното им постижение бе началото на сезон 2013/14, когато пуснаха попадение само в един от първите 5 кръга. Тогава „моряците“ инкасираха такъв в първия кръг при загубата от Черноморец с 0:1, а след това в четири последователни запазиха мрежата си суха.

Подобна бе ситуацията и през 2011/12. Тогава варненци спечелиха първите си 4 мача, а единствено при успеха над Левски с 3:1 на „Тича“ пуснаха гол.

Като говорим за най-успешните стартове на Черно море в елита, трябва да посочим и един куриоз. Най-силно варненци тръгват през календарната 1955 година. Тогава те започват с 5 победи в първите 5 кръга, над 5 софийски клуба, включително Левски и ЦСКА. Въпреки това обаче в края на сезона изпадат от елита.

Ако се върнем конкретно до поредните мачове без допуснат гол, трябва да отбележим, че рекордът по този показател бе поставен през сезон 2008/09. Тогава отборът, воден от покойния Никола Спасов, завърши на трето място в "А" група след шампиона Левски и втория ЦСКА. В този шампионат Черно море успя да стигне до серия от цели 8 поредни мача в лигата, без да допусне попадение, като сегашната поредица е само до средата на това постижение.

Повече четете в днешните страници на "Мач Телеграф".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.