Славия и Черно море не успяха да излъчат победител и завършиха при равенство 1:1. Двубоят ни предостави истинска драма в края. "Белите" откриха рано с гол на Андреа Христов, но точно преди последния съдийски сигнал новото попълнение на "моряците" Стефан Велев реализира във вратата на Антонис Стергиакис и спечели точката за тима си.

Антон Узунов
100 снимки

"Белите" стартираха агресивно двубоя и упражниха дълбока преса. Още във 2-ата минута Радослав Кирилов комбинира с Димитър Рангелов малко преди наказателното поле на гостите. Крилото напредна и нахлу в наказателното поле, но бе блокиран от Даниел Димов и до истрел към вратата на Иван Дюлгеров не се стигна.

В 8-ата минута Славия откри резултата. Георги Йомов центрира от ъглов удар, при което в наказателното поле Андреа Христов се извиси над Виктор Попов и реализира в левия ъгъл на Иван Дюлгеров.

Постепенно действията на терена започнаха да бъдат по-равностойни и Черно море се опита да застраши вратата на Антонис Стергиакис. От своя страна "белите" заложиха на постепенни атаки, които преливаха с висока скорост в последните метри на терена.

В 16-ата минута "моряците" създадоха и първото си чисто положение. Матиас Курьор центрира остро в наказателното поле, след което непокрития Исмаил Иса стреля отблизо, но право в тялото на гръцкия вратар.

Следващите минути преминаха под диктовката на нервите и много често играта беше накъсвана от нарушения. Темпото на игра спадна и липсваха головите положения.

В 30-ата минута Матиас Курьор стреля с глава след центриране от фаул, но Антонис Стергиакис не бе застрашен и улови.

Четири по-късно Георги Йомов проби отляво и центрира в наказателното поле, но преди това имаше контакт с крака на Виктор Попов. Сигнал от главният съдия Георги Давидов не последва, въпреки че претенциите на крилото.

В 39-ата минута Славия организира добра атака през центъра. Филип Кръстев подаде в наказателното поле към Георги Йомов, но ударът на последния премина покрай десния страничен стълб.

В 43-ата минута "белите" организираха нова отлична атака. Георги Йомов напредна в наказателното поле, след което остана очи в очи с Иван Дюлгеров и реши да подаде към непокрития Радослав Кирилов. Но крилото на "белите" бе блокиран отлично от Виктор Попов на голлинията, а след това Цветомир Панов изчисти към кълбото.

Веднага след тази ситуация, Георги Йомов имаше нова отлична възможност, но се забави и стреля в тялото на Цветомир Панов.

В добавеното време на първата част домакините получиха пряк свободен удар на удобна позиция. Димитър Рангелов стреля, но над напречната греда.


Сблъсъкът можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. Ние от Gong.bg, от своя страна, ще проследим всичко най-интересно от срещата на живо, минута по минута. 


Двата отбора стартираха на по-ниски обороти второто полувреме и головите положения пред една от двете врати липсваха. Все пак в 53-ата минута Славия можеше да удвои преднината си. Отново след изпълнение на ъглов удар "моряците" можеха да инкасират попадение във вратата си. Емил Виячки бе над всички и с глава прати топката към десния ъгъл, но Иван Дюлгеров показа завиден рефлекс и с една ръка се намеси решително.

Малко след това домакините получиха фаул на удобна позиция за директна стрелба. Милен Гамаков стреля от пряк свободния удар, но над вратата и Иван Дюлгеров не бе застрашен.

В 67-ата минута целият щаб и футболистите на Черно море протестираха срещу решението на Георги Давидов да не покаже червен картон на Милен Гамаков. Исмаил Иса се откъсваше зад защитата, когато бе препънат от защитника на Славия, но реферът единствено сигнализира за фаул, но не показа никакъв картон, което разгневи "моряците", а след това жълт картон бе показан на треньора на варненци Илиан Илиев.

В 75-ата минута "белите" получиха нов отличен шанс да удвоят преднината си. Георги Йомов този път застана зад топката, за да изпълни пряк свободен удар. Крилото завъртя технично топката над стената и тя влизаше в десния ъгъл на Иван Дюлгеров, но вратарят на "моряците" показа отличен рефлекс и парира удара, след което кълбото се удари в страничния стълб.

Минути след ситуацията се получи много тежък сблъсък между Виктор Попов и Димитър Рангелов, което принуди съдията да спре играта и да им бъде оказана медицинска помощ. По-тежко пострада опитния нападател и то й бе заменен от Цветелин Чунчуков.

В заключителните минути на двубоя играта бе все повече накъсвана след извършването на много нарушения и ритъма на игра рязко спадна. Дълбоко в добавеното време Цветелин Чунчуков вместо да запази топката в притежание на отбора си реши да стреля от дистанция, но много неточно. Това позволи на Черно море да организира последна атака. "Моряците" веднага пренесоха топката в половината на домакините. При центриране на Виктор Попов в наказателното поле, Антонис Стергиакис не се намеси решително и защитата на "белите" не успя да изчисти кълбото, което стигна до Стефан Велев, който отблизо реализира.

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

1:0 Андр. Христов 8'

1:1 Ст. Велев 90+5'

Ето стартовите състави:

СЛАВИЯ: Антонис Стергиакис – Андреа Христов, Емил Виячки, Милен Гамаков, Христо Попадийн – Венцислав Бенгюзов, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Георги Йомов, Радослав Кирилов – Димитър Рангелов

Треньор: Златомир Загорчич


ЧЕРНО МОРЕ: Иван Дюлгеров – Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов – Илиан Илиев, Васил Панайотов. Родриго, Патрик Андраде – Матиас Курьор, Исмаил Иса

Треньор: Илиан Илиев

Главен съдия: Георги Давидов

Стадион: "Славия", София