Илиан Илиев-младши и Родриго Енрике пропуснаха днешната тренировка на Черно море. Варненци започнаха подготовка за последния си мач за календарната година срещу Арда Кърджали от 20-ия кръг на efbet Лига, който ще се играе на "Тича" на 14 декември, събота, от 14:15 часа.

Илиев от миналата седмица лекува пневмония, а Енрике страда от контузия на бедрото, която получи при равенството 1:1 срещу шампиона Лудогорец в Разград в събота, когато беше заменен принудително на почивката. Бразилецът днес мина медицински изследвания при специалист, а в следващите дни ще има повече яснота дали той ще бъде готов за двубоя с Арда.

Всички останали футболисти на варненци са здрави и взеха пълноценно участие в днешната тренировка. Добрата новина за треньора Илиан Илиев е завръщането след наказания на опитните Васил Панайотов и Цветомир Панов. Двамата пропуснаха мача с Лудогорец заради натрупани жълти картони.

До края на седмицата "зелено-белите" ще тренират на стадион "Младост", за да пазят тревното покритие на "Тича" в добро състояние за важната среща с кърджалийци в борбата за Топ 6.