Славия победи Черно море с 1:0 в мач от 17-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, като през първата част Славия бе по-добрият тим на отбора и стигнаха до гол в 13-ата минута. Голмайстор за "белите" бе Ахмед Ахмедов. "Моряците" доминираха през второто полувреме, но не създадоха почти нищо опасно пред вратата на Вуцов.

start-photo.bg
50 снимки

Двубоят започна с награждаване на главния съдия Станислав Тодоров, който ръководи мач номер 300 в българското първенство. Той получи плакет и топка, подписана от всички футболисти. 

Първа по-опасна ситуация пред вратата на Славия дойде в 7-ата минута. Алекс Фернандес бе изведен по фланга, той проби в наказателното поле и потърси Мезир Сула около бялата точка за изпълнение на дузпи. Там Светослав Вуцов прочете ситуациата и излезе, за да улови топката преди тя да е попаднала в Сула.

В 10-ата минута пък дойде първият отличен шанс за Славия да отбележи. Людовик Соарес центрира към наказателното поле на Черно море, а там Ахмед Ахмедов стреля с глава, топката обаче срещна гредата и не влезе във вратата пазена от Георги Георгиев.

Славия създаде страхотна атака в 13-ата минута, когато Христо Попадийн намери Дарко Тасевски, който се включи по крилото. Той пък пусна пас към Ахмед Ахмедов, който бе изпуснат от защитата на Черно море. Футболистът на столичани стреля, а Георги Георгиев успя да се намеси, но не достатъчно убедително, за да извади топката и тя попадна в мрежата му.

Домакините натиснаха и бяха близо до втория гол само две минути по-късно, когато Галин Иванов опита късмета си и стреля, ударът му обаче не попадна във вратата на гостите.

В 25-ата минута отново столичани бяха близо до гола. Дарко Тасевски бе сам в наказателното поле на Черно море. Христо Попадийн и Ахмед Ахмедов комбинираха страхотно, а вторият намери Тасевски, който стреля разочароващо над напречната греда.

Живко Атанасов пресече пас на центъра в 31-ата минута, за да спре атака на Славия. Футболистът на "моряците" обаче го направи с помощ на ръката си, а той вече имаше жълт картон. Съдията прецени, че Атанасов е действал без умисъл и не видя причина да дава втори жълт картон.

Тасевски намери Ахмед Ахмедов с извеждащо подаване в наказателното поле през 35-ата минута, там обаче стражът на Черно море - Георги Георгиев, излезе и стигна до топката първи, за да я избие. Отновов Дарко Тасевски свали майсторски висока топка към Галин Иванов в 41-ата минута. Вторият си пое топката и се опита да се освободи за изстрел, но Стефан Велев успя да се намеси добре и изчисти.

Черно море организира добра атака, която завърши с центриране. То обаче се оказа много коварно, тъй като рикошира в крака на футболист в бяло и Вуцов трябваше да се намесва. "Моряците" създадоха най-доброто си положение в 44-ата минута на първото полувреме. Матеус Клементе изпрати страхотно центриране към наказателното поле, а там Матиас Курьор се освободи от защитниците на домакините и опита акробатичен удар, но не уцели вратата. Това бе най-добрият шанс за "моряците" през първото полувреме!

Второто полувреме започна с натиск на гостите. В игра се появи Закария Беншаа, който още в първите секунди на втората част получи добра топка, изместил се по фланга. Той пусна пас към центъра, но там защитник на "белите" изчисти топката. Черно море застраши домакините и в 55-ата минута, когато изпълниха два поредни корнера. Удар към вратата на Вуцов обаче не последва и от двата. В 59-ата минута пък Мартин Дичев се включи в атаката на Черно море. Той опита да намери съотборник в наказателното поле на Славия с остро подаване, но там Светослав Вуцов внимаваше и излезе да улови топката.

Славия създаде първата си опасна атака през втората част чак в 69-ата минута, когато Галин Иванов изведе Ахмед Ахмедов с пас между защитниците на Черно море. Ахмедов все пак стигна до топката и стреля, но покрай вратата.

В 74-ата минута Закария Беншаа отново се включи много добре по крилото. Той си спечели пространство и потърси Васил Панайотов, който бе на границата на наказателното. Пасът на Беншаа обаче не бе добър и до топката стигна футболист на домакините. В 77-ата минута пък Исмаил Иса успя да открадне топката от Константин Чешмеджиев в наказателното поле на Славия и опита пас, но той бе блокиран от защитник на "белите".

Чак през 85-ата минута дойде може би най-доброто положение за Черно море. Васил Панайотов си опита късмета с изстрел извън наказателното поле, но топката мина над напречната греда. Вуцов отново не трябваше да се намесва. 

FT СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 1:0

1:0 Ахмед Ахмедов 13'

Славия Черно море

източник: SofaScore

Съставите на двата отбора:

СЛАВИЯ: 21. Светослав Вуцов, 83. Христо Попадийн, 55. Чешмеджиев, 23. Емил Виячки, 4. Людовик Соарес, 71. Кристиян Стоянов, 93. Кемело Нгуена, 22. Дарко Тасевски, 8. Емил Стоев, 33. Галин Иванов, 9. Ахмед Ахмедов

Старши треньор Мартин Кушев

ЧЕРНО МОРЕ: 22. Георги Георгиев, 77. Стефан Велев, 3. Живко Атанасов, 15. Петър Босанчич, 32. Мартин Дичев, 71. Васил Панайотов, 7. Матеус Клементе, 39. Николай Златев, 11. Алекс Фернандес, 8. Мазир Сула, 19. Матиас Курьор

Старши треньор Илиан Илиев