Феновете на Черно море са поели инициатива за построяването на бюст паметник на Никола Спасов. Един от известните привърженици на „моряците Илко Петров – Джулиани е организирал това, пише „Мач Телеграф“. По негово предложение от края на миналата година е започната кампания за набиране на средства, с които да се издигне паметника.

Бившият наставник на “моряците” си отиде от този свят внезапно на 23 ноември миналата година на 61 години. Огромното желание на привържениците е при оформянето на бюста Никола Спасов да бъде с адмиралския мундир и адмиралската шапка, които облече след спечеления финал за Купата срещу Левски през 2015 година, а впоследствие варненци грабнаха и Суперкупата. Като футболист бате Кольо, както го наричаха феновете, има 86 мача и 46 гола за Черно море.

Още на двубоя утре срещу Ботев Пловдив на стадиона във Варна ще бъдат поставени три кутии за набиране на средства. Едната ще бъде в сектора от страната на по-старите фенове, а другите два в секторите, в които се намират агитките, водени съответно от председателя на фен клуба Иван Михайлов и Христофор Христов.

Отделно започна и кампания за набиране на средства по банков път за построяване на паметника на името на дъщерята на Никола Спасов - Вероника Спасова.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.