Тимовете на Царско село и Черно море завършиха 1:1 в първи двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Ната откри резултата в 49-ата минута за домакините, но Енчев възстанови равенството само 6 минути по-късно. Варненци останаха с човек по-малко в 78-ата минута, когато голмайсторът за Морето беше изгонен за безумно нарушение срещу Антуи. Двата тима нацелиха и по една греда.

Lap.bg
23 снимки

Още в 4-ата минута Антон Карачанаков изпълни добре пряк свободен удар, но топката мина встрани от вратата на Митрович. Гостите от Варна отвърнаха с удар на Виктор Попов от далечно разстояние, но той не намери целта в 22-ата минута. Три минути по-късно от пряк свободен удар Станчев нацели гредата зад Димитров.

В 37-ата минута на срещата Мартин Минчев пропусна да открие резултата за Черно море, като той беше отчаян от вратаря Димитров. Малко по-късно Родриго стреля опасно, Карбониери беше на ниво. 

Царско село откри резултата в 49-ата минута, след като засече центриране от пряк свободен удар на Карачанаков и матира Митрович. Гостите изравниха резултата в 55-ата минута, след като Енчев засече топката с глава след центриране от корнер.

Малко по-късно Иса стреля, Карбониери беше на ниво и отново спаси отбора си от попадение. Малко по-късно и Панайотов пробва мерника си, Карбониери беше отново на ниво. 

Черно море остана с човек по-малко в 78-ата минута, след като Енчев получи директен червен картон за нарушение срещу Антуи.

Две минути по-късно Георги Минчев от Царско село уцели гредата, а малко след това направи и невероятен пропуск останал сам срещу вратаря на Черно море.

До края на двубоя момчетата на Илиан Илиев задържаха резултата и спечелиха ценна точка. Така Черно море вече е на 6-ото място с актив от 15 точки, а Царско село е на 11-ото с 9 точки

Царско село - Черно море 1:1
голмайстор: 1:0 Ната (49), 1:1 Енчев (55), ч. к Енчев (Черно море) - 78 минута

Ето и съставите на двата отбора:

Царско село: Димитров, Кавдански, Карбониери, Марков, Й. Минев, Ната, Даскалов, Юсеин, В. Минев, Карачанаков, Антуи

Черно море: Митрович, Попов, Енчев, Станчев, Панов, Ндонгала, Димов, Родриго, Панайотов, Минчев, Иса

съдия: Георги Кабаков