Треньорът на Черно море Илиян Илиев очаква от своите играчи да продължат да показват най-доброто си лице и да се борят за победите във всеки мач. Специалистът подчерта, че е доволен от развитието на младите играчи в отбора и ще продължи да им гласува доверие, ако те показват същото ниво.

"Имахме възможност да сме по-напред в класирането в момента, но приемаме мястото си в момента и знаем, че трябва да продължим да се представяме на ниво и да се опитваме да побеждаваме".

В двубои като тези срещу Ботев Враца и Арда трябваше да покажем самочувствие и манталитет, за да вземем точките и да накажем противника. Не успяхме да го направим, но игрово през сезона почти нямам забележки до момента. Винаги играем нападателно и с мисъл за победа"

"Младите играчи трябва да свикват с мъжкия футбол. В последния мач завършихме с много младоци, така че тези момчета имат нужда само от малко повече игрова практика. Когато те играчт не мисля, че се усеща значителна разлика. Иван Дюгеров, Виктор Попов и Мартин Минчев са пример за това. Аз никога не деля играчите на млади и стари, те са можещи и неможещи. Младите със сигурност ще грешат повече, но те могат да коменсират това с повече желание. Нямам притеснение за тях.

"Те могат да допускат грешки, малки неточности. Това обаче е невъзможно, тъй като даже и Мартин Минчев, който играе все мач, не винаги е перфектен. Той обаче излиза във следващите мачове и се абстрахира от случилото се. Това е начинът за всеки да реагира. Много от младите, когато сгрешат, се стъписват, а не трябва, защото неточностите са част от играта".

"Не само с присъствието си на терена, но и си лидерството си Даниел Димов помага. Оставихме едно място в състава за централен защитник, защото поддържахме дълго време контакт с него и знаехме, че в следващ етап да разчитаме на него", завърши Илиян Илиев.

В петък Черно море приема Дунав в първи мач от 8-ия кръг на efbet Лига. Срещата стартира в 18:00 часа и ще може да я проследите в пряко предаване в ефира на NOVA SPORT и минута по минута с GONG.BG.