Илиан Илиев бе избран за треньор номер 1 на България през 2023-а година. Той постигна голям успех с Черно море на клубно ниво, като пое и националния отбор на България в труден момент, записвайки престижни резултати като равенствата със Сърбия и Унгария в европейските квалификации. Илиев продължава и битката с неговия Черно море за титлата в efbet Лига, като се надява да постигне и положителни резултати начело на националния отбор на България.

Снимки: Startphoto.bg
100 снимки

"Искам да кажа, че е огромна чест за мен. Това е огромно признание да бъда сред такива добри треньори. Благодарен съм, че мога да работя през последните години и да вкарам идеите си. Благодаря на щабовете, които ме подкрепят. Благодаря и на Петьо Костадинов, с когото сме 10 години, тези награди са на половина негови", заяви той.

"Благодаря и че успяват да ме търпят, защото познават моя характер", допълни Илиан Илиев.

На второ място в анкетата остана треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев, който получи 85 точки. Топ 3 допълни Ивайло Петев със 80 точки от гласовете на спортните журналисти.

Ето какво заяви Дерменджиев след награждаването: „За мен е много голяма чест тази награда. Благодаря на моето семейство, на играчите, на клуба и не на последно място на тези, които са гласували за мен“.

Топ 5 допълниха бившият треньор на Левски и настоящ такъв на Левски Станимир Стоилов, който събра 65 точки, и наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш с 61 точки.