Треньорът на Черно море Илиан Илиев остана доволен след победата с 1:0 над Ботев Пловдив. Опитният специалист заяви, че отборът му е изиграл мъдър мач.

„Доволни сме, защото беше много важен мач и три точки. Бяхме замислили да задържим топката, но ни затрудниха. Очаквах да стартират с дълги топки и ни затрудниха. Имахме ситуации да затворим мача с 2:0 и това ни държеше в напрежение до края. Успяхме да задържим топката в края и се радвам, че с отсъстващите и умората, успяхме да спечелим трите точки“, заяви Илиев.

„Щяхме да затворим мача, ако бяхме вкарали гола. Не смятам, че при Ботев не бяха агресивно. Изиграхме мъдро мача, както не бе преди това, когато повеждахме и излизахме пак да се надиграваме. Изиграхме умно двубоя“, добави още той.

„Всички, които започнаха мача си свършиха работата. Да, искаме още по-добре да е. Всеки знае, който е играл футбол, че можеш да се пресечеш в ритъма на мача. При нас така се получи, че не сме атрактивен отбор, но сме много стриктни в защита. Това е много добре. В началото от девет мача имахме само четири допуснати гола. Касми получи болки на полувремето. Знаете, че в момента не се храни добре и след 90-те минути в София, знаехме, че не може да издържи. Когато започнаха с петима отзад трудно намирахме пролуки. След това промениха схемата си и двата тима заиграхме с 4 – 4 – 2. Тогава задържахме повече топката. Теоритично имаме шансове за място в шестицата. Срещу Ботев Враца ще ни е труден мача, но ще играем за трите точки. Ако не успеем да влезнем в шестицата, ще сменим приоритетите си и ще се борим за седмото място“, каза треньорът на „моряците.