Наставникът на Черно море, Илиан Илиев , говори пред медиите след първата контрола от зимната подготовка на "моряците". Отборът от efbet Лига завърши с равенство 1:1 срещата си с Черноморец Балчик. 

"За първа контрола се очакваше така. Акцентът въобще не беше в резултата. Нормално е да има умора, но очаквах малко по-голям хъс и организация. Очаквано за контрола в този период", коментира Илиев.

"С Мат Курьор подписваме и става наш футболист. Както видяхте, играха 12-13 човека от школата, но на някои още им е рано за мъжки футбол. Трябва да има опитни футболисти, покрай които да се направи отбор. Договорът ще е минимум за година и половина. Родриго беше на преглед в София и казаха, че няма проблеми. Има натрупване, но няма драма", допълни треньорът.

"Габриел Лейте ще дойде в Турция с нас. В момента е в процедура по изваждане на италиански паспорт. Нямаме място за футболист извън ЕС. Няма как да се прави извод за неговите качества. Има време да го видим там. За момента няма информация за изходящ трансфер. Надявам се и да няма. Вероятно ще преотстъпваме на други отбори. На 30 януари играем с Огжапес от Казахстан", заяви Илиев.