Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели, че тимът му не е показал нужното „самочувствие и смелост” при гостуването си на Царско село в мач от 11-ия кръг на eftet Лига.

Двубоят в София завърши при резултат 1:1.

„Не мисля, че постоянството е най-големият ни проблем. В такива мачове, в който знаем, че ще разчитат на дълги топки и статични положения, ние допускаме елементарни голове. В такива мачове трябва да имаш повече самочувствие и смелост. Имахем няколко ситуации, но не успяхме да вкараме. След гола успяхме да вкараме бързо. Класата, самочувствието и манталитета не са на нужното ниво за нашите амбиции. Трябва повече смелост. Не ми хареса мача като контрол на топката”, кометнира Илиан Илиев.

„Трябваше да сме малко по-осовободени с топката. Не ни е един от силните мачове, що се касае до владението на топката. Имахме полложения до края, но Царско село си затвори мача. Отбор, който иска да се бори за нещо трябва да играе с по-голямо самочувствие, да има повече разбообразие в атака. Когато гостуваме сме ограничени в тези неща. Надявам с времето да се пречупят и да започнем да водим мачовете. Няма лесни мачове. Берое са отбор с много оптни хора. Ще ни бъде много по-трудно. Трябва да сме в най-доброто си състояние, за да се противопоставим. Берое вкарват гол от едно положение. Те нямат нужда от няколко”, каза още треньорът на Черно море.