Треньорът на Черно море - Илиан Илиев бе доволен от победата на своя отбор в Коматево, но не скри разочарованието си от грубите грешки на неговите футболисти. Според него при друг съперник с такава игра трите точки не биха били постижими.
"Радвам се за обрата. Но не беше топмач откъм играта. Направихме доста глупости в защита, за да допуснем три гола. После показахме характер, а имахме и известна доза късмет при головете. Както и съперник впрочем.
 
В дефанзивен план трябва да сме по-осторожни. Професионален отбор не трябва да допуска такива грешки. Отсъствието на някои опитни играчи не е оправдание. Младият Росен Стефанов се прави много добре при дебюта си.
 
Бяхме подготвени за техния стил на игра, затова и имахме контрол в голямата част от мача. Знаехме, че през втората част футболистите на Ботев имат физически проблеми и това също оказа влияние.
 
Важно е преди следващия мач да възстановим повече играчи, за да имаме повече опции, от които да избираме. Днес се видя, че в отсъствието на трима основни футболисти, изпитваме трудности. Нямаме дълбочина в защита. Наясно съм, че срещу един по-сработен и по-зрял отбор, с тези неточности, които допуснахме днес, нямаше да имаме шанс да стигнем до успеха", заяви Илиев.