Отборът на Черно море приема състава на ЦСКА в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. При последното гостуване на "моряците" в София, те спечелиха с 3:1.

Наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира за БНР предстоящия сблъсък.

"Настроението в отбора е нормално. Нямаме сериозни проблеми. Очакваме срещата с нетърпение, за да може пред нашата публика да покажем добра игра и ако имаме късмет, да победим. От първия мач с ЦСКА мина доста време. Не вярвам този мач да повлияе. Щом победихме в София, значи имаме сили да го направим отново."

"Противникът има единици, които в малко ситуации могат да решат изхода на всеки един мач. Трудно е да кажа дали сме по-мобилизирани срещу водещите отбори като Лудогорец, ЦСКА, Левски. Интересът към тези мачове провокира футболистите да дадат максимума от своите възможности. Трябва да не се предаваме, да играем добре в защита, да атакуваме. Вярвам във футболистите си."

"Срещу Локомотив в Пловдив почти цял мач играхме в половината на противника. Те са хит в първенството, но нямахме шанс да отбележим. Черно море се развива на прав път. Налагаме и момчета от школата. Дано и имаме и късмет. Рядко се прибираме в последните 30 метра, освен ако не ни принудат. Не се браним в глуха защита. Надявам се да играем футбол, който да се хареса на привържениците. Внимаваме с всички противници. Всеки футболист, от който е да е отбор, е опасен, ако го оставиш да мисли, да играе дълго време с топката", заяви Илиев.

Двата отбора излизат един срещу друг във вторник /5.11./ от 17:30 ч.