Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев призна превъзходството на Берое в двубоя между двата тима, завършил с категоричен успех за старозагорци с 4:0.

„Тежка загуба. Отдавна не бяхме допускали такава. Трябва обаче да я приемем. Трябва да поздравим Берое. Три бяха ключовите моменти за нас днес. При 0:0 пропуснахме 100% ситуация, при втория гол също, а червеният картон реши всичко. При 3:0 вече беше тежко. Сменихме и схемата. През второто полувреме даде резултат, но когато губиш и трябва да пресираш високо, това не е нашата схема.. Добре, че се върнахме с четирима отзад, за да не допусне още голове”, коментира Илиев.

„Берое имат различна идея за развитие, висок бюджет, могат да си го позволят. Трябва да го преболедуваме този период. Не е леко. Нямаме дълбочина в състава. Трябва да излизаме от тежка серия с четири гостувания. Можеше да имаме повече точки. Трябва да видим на кого ще разчитаме в следващия мач след контузените и червения картон на Исмаил Иса.

Предния мач си беше втори жълт картон. Днес не съм гледал положението за червения картон. Не е редно да говорим за съдията при този резултат. Трябват ни нови играчи, както и опит. Виждате на другата пейка. Излиза опитен играч, влиза друг опитен. Това е разликата.   При 0:0 на почивката щеше да бъде друго, но не искам да тръгвам в тази посока при този резултат”, каза още наставникът на Черно море.