Треньорът на Черно море Илиан Илиев получи почетния знак на кмета на Варна на специална церемония днес. Наградата бе връчена лично от градоначалника Иван Портних, а поводът за нея е спечеленият от специалиста приз за треньор номер 1 на България за 2021 година в анкетата за футболист на годината. Илиев дари на музея на спортната слава на Варна наградата си от допитването.
 
"Това е вълнуващ момент и използвам случая да благодаря на Илиан Илиев в лично качество, защото освен безусловните успехи, които постига, виждаме, че се дава път и на младите варненски дарования и те имат бурно и добро развитие, което е важно и ценно", каза кметът Иван Портних.
 
Той допълни, че в тези трудни времена варненският футбол е в подем и това е радостно. 
 
"Радвам се, че ни предстои да се радваме на възстановеното варненско дерби", каза още Портних, визирайки завръщането на Спартак Варна в елита от следващия сезон.
 
Илиан Илиев благодари на общината и на кмета за наградата. Той изказа благодарност на всички, които са работили с него.
 
"Това са много хора, аз съм лицето, така че това, че съм треньор на годината означава, че те са работили много здраво, тъй като без играчите си, без щаба, без персонала сме нищо, така че това е награда за всички – и почетния знак, и наградата за треньор на годината", каза специалистът.
 
На церемонията, която се проведе в сградата на общината, присъстваха много бивши футболисти на Черно море и Спартак, спортни деятели и други.