Треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели своето мнение след края на двубоя с ЦСКА.

Антон Узунов
84 снимки

„Доволен съм от това, че футболистите направиха това, което искахме от тях, а именно – да изиграят мача умно. Направиха го. През първото полувреме не се оголвахме и не давахме пространства на ЦСКА, както на мача с Лудогорец. Не играхме хазартно. Доволен съм и от това, че се раздадоха. Не знам точно колко време играхме с човек по-малко. Видяхте, че в края на двубоя нямахме сили, а дори имахме малко късмет. Приемаме резултата 1:1, въпреки че пропуснахме дузпа. Ако беше попадение..., но във футбола това „ако“ не играе. Видяхте, че бяхме по-добре и физически. Свършихме добра работа през седмицата. Трябваше да сме по-агресивни в атака, след като направихме много атаки, но не успяхме да ги завършим“, заяви Илиев.

„За две нарушения – два жълти картона на Даниел Димов. Нямаше други фаулове. Много лесно ни ги вдигат. Не искам да тръгвам пак срещу съдиите. В 97-ата минута имаше фаул на Миро, но съдията даде авантаж, а в 99% ще го свирят. Малките неща показват много. Не искам да тръгвам срещу съдията. От началото на сезона само ни спират и нашето ръководство трябва да вземе мерки. При дузпата ни не е ли директен червен картон? Курьор излиза сам и я вкарва. Събарят го в наказателното поле и само жълт картон. Плаша се, когато ни свирят опитни съдии, на които им остава още малко кариера. На единият му обещават да стане шеф на съдиите, на другия не знам какво. От това се плаша. Ако е младо момче няма проблем да сгреши, защото още не е влезнало на дълбоко в потайностите на нашия футбол, както беше този и в предишния мач“, добави още той.

„В България имаме къса памет. Първия мач го изиграхме с осем дни подготовка. Програмата ни също не е приятна. Имаш шест гостувания, а приемаш Лудогорец и ЦСКА. Преминаваме тежкото и погледнато реално от миналата година сме с две точки напред. Но пак съжаляваме а някои резултати. Срещу ЦСКА също е така“, каза Илиев.