Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев беше крайно афектиран след нулевото реми срещу Славия в 4-ия кръг на efbet Лига. Той заяви, че за втори пореден мач – след 1:1 отново на „Тича”  с Етър – реферите не позволяват на неговия тим да разгърне своя футбол чрез занижен праг на критичност спрямо проявите на съперника.

Илиев беше много разочарован от крайно негативния подход на Славия в мача и заяви, че „белите” са практикували съвсем друг спорт, а не футбол. Той също така добави, че двете ремита на неговия тим са били предизвикани с цел „да се откъснат трите отбора”, очевидно визирайки Левски, Лудогорец и ЦСКА.

„Трябва да ви кажа, че във втори мач заслужаваме победата, но не успяваме да го направим. Защо се получи такава обстановка ли? Защото Славия дойдоха от първата минута да бавят и евентуално да вземат точка. Казах и на нашите играчи на почивката – това им е начинът да вземат нещо. Мисля, че с техните играчи може да се практикува по-друг футбол. Те предложиха един друг спорт, не футбол. Това лягане, бавене на играта, провокация. Съдията каза след края: „Не съм попречил”. Да, но ако дадеш 3-4 картона и им покажеш, че не става така? Това е българският футбол, а после в Европа ни лъсва да не казвам какво”, каза Илиан Илиев.

„Имам претенции към моите футболисти за това, че трябваше да се абстрахираме от това, което противникът искаше. Трябваше по-бързо да изпълняват фауловете. Ако искаме да развиваме футбола, съдиите не трябва да им помагат. Вратарят го избирате за играч на мача, той още първото полувреме беше предупреден за бавене на играта. Може и роднините му да са гласували. Аз го познавам, не е лош вратар. Съжалявам, ако звуча малко краен.”

„Не знам какво толкова направихме, че след два хубави мача в началото на сезона всичко идва и започва да ни пречи да играем. Със сигурност не се е играло повече от 16 до 18 минути на полувреме. Всичко друго – търкаляне и лягане. Изпълняват фаул по 3-4 минути. Че той даде 10 картона и пише, само това колко минути е… Имах чувството, че пише „Под Игото”, трета част. Ние се опитваме да играем футбол. След втори такъв мач отиваме на другата крайност и се питаме какво трябва да направим, че да победим.”

„Не се оплакваме от селекцията, търсим само ляв защитник. Не, че Панов не се справя, но той е с десен крак и увисва в офанзивен план. Иса може би малко повече трябваше да имаме центрирания към него, макар и за Славия това да е лесно. Така е във футбола – като тръгне някой по-напред веднага го приземяват. След 6-7 кръга вече сме в средата на таблицата заедно с останалите.”

„Новите регламенти са смяна от най-близкото място. Съдията му се моли да излезе. Какво е това? Велковски преминава 70 метра, за да излезе след червения картон. Ако е нямало нищо, феновете биха ли се изнервили? Не знам, феърплей правехме, явни-тайни телефони давахме… Работата се знае – да се откъснат трите отбора напред, че да е спокойствие.”

„Предстои трудното. След два равни мача отиваме срещу един нелош тим като Ботев Враца, който почна с 2 загуби. Лошото е, че имахме една еуфория от мача срещу ЦСКА, която позаглъхна срещу Етър, сега пак. Съжалявам, че сме го допуснали, но това е положението”, завърши Илиев.