Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след края на мача с ЦСКА (0:0). Специалистът остана на мнение, че тимът му се е опитал да спечели, а в същото време разкри и някои от напускащите играчи през лятото.

„За мача, не сме имали притеснения, но бяхме длъжни да го изиграем сериозно. Ние играем за честта си. Опитахме се да спечелим. Отсъстваха основни хора поради различни причини, но не се отрази върху цялостното ни представяне. Младите също се стараха да допринесат за победата. Мисля, че стана добър мач за това, което предразполагаше класирането“, започна Илиев.

Ivaylo Borisov / LAP.bg
48 снимки

„Ники Златев не е мое откритие. Той си е футболист вече втори сезон е на подготовка с нас. Поне 7-8 човека от школата играха. Някой имат по-добри физически данни и са напред. Радостно е, че през последните години поддържаме ниво като резултати и класиране и вкарваме млади хора, което е целта на клуба“, добави той.

„Сега бяхме в съблекалнята и с Влатко Дробаров, и с Пабло се сбогувахме. Изпратихме ги нормално. Разделяме се със Сами, На Вилела му изтича договорът. Те със сигурност напускат. Имаме две седмици почивка и на 5 юни започваме подготовка. Можеше още една седмица да се отпусне, но заради Световното първенство трябва да започнем“.

„Централен защитник напуска, вътрешен халф, външен ще трябва да намерим. Ще трябва да се подсилим с 3-4 футболисти. Младите футболисти не могат да предложат класата на противниците, с които искаме да се съревноваваме“, каза още Илиан Илиев.