Треньорът на Черно море - Илиан Илиев, разкри кой стои зад наказанието му от 4 мача след двубоя със Септември (0:0). Той категорично отказва да го приеме и затова ще го обжалва в БФС. Дисциплинарната комисия наказа Илиев за една среща заради получения жълт картон, а другите три – заради нанесени обиди на длъжностни лица.
 
„Говорих с доста хора и разбрах откъде идва моето наказание, но има изключително много пропуски във формулировката му и са налице абсолютни предпоставки за отмяна на санкцията. За едно и също провинение аз съм наказан два пъти. Делегатът Димитър Велинов е написал в доклада, че съм отправял нецензурни реплики към съдиите и им казал да го пишат в доклада . Главният арбитър и четвъртият обаче са отказали да го направят, защото не били чули подобно нещо, след което са били заплашвани с наказание, че не са го направили.
 
Наказанието ми идва от въпросния делегат, който е племенник на генерал Василев. Преди време като шеф на Етичната комисия на БФС ми беше издействал наказание от един мач, тъй като съм блъснал бутилка в земята. Той гледал двубоя по телевизията, и по негово настояване Етичната комисия се намеси и ме наказаха. Сега настоящото ми наказание също идва по тази схема, тъй като дежурният делегат на срещата със Септември, както казах, е племенник на ген. Василев и го наследи в делегатството. Не знам по каква причина не съм от любимците на генерала, но вследствие на този донос, написан от племенника му, ме санкционираха. Надявам се санкцията ми да бъде отменена, защото за едно и също нещо имам две наказания и има пропуски при формулиране на наказанието, обясни пред "Петел" наставникът на „моряците“.