Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, остана със смесени чувства след нулевото равенство срещу Септември София, но имаше своите претенции към някои от отсъжданията на съдиите.

„Като се е получил равен, трябва да го приемем. Първото полувреме имахме три чисти ситуации, не отбелязахме. Второто полувреме дузпата и две ситуации, които също изпуснахме. Съжалявам, за което, но и с човек по-малко…Идеята ми в мача да пресираме високо, да не ги оставяме да играят, да ги принудим да ритат топката, което не е силата на Септември, успяхме да го направим. След това при изгонването ни се промениха плановете, но като цяло не създадоха чисти ситуации, изключая тези разбърквания накрая. Но е част от играта да изпуснем дузпа и ситуации, и мачът да завърши наравно“.

Антон Узунов
90 снимки

„Футболист с качествата на Сердюк, който даваше острота, дори арогантност в атака, няма как да намерим веднага. Но пък другите трябва да поемат. Матиас пък може да поеме топката, да изведе играч. Има млади момчета, които тренират с нас. Ще се опитаме в движение да оправим нещата“.

„Опитваха се. Ударите на Мади ги спаси вратаря. Дузпата също, но дали е изпълнил прекрасно, е друг въпрос. Но аз мисля, че футболистите знаеха какво да правят на терена и с 10, и с 11 души. Имаме в един мач нямаше някакви нерви, но картоните бяха 7-8. Нашите съдии, някои от тях, не са готови да свирят на това ниво, особено този днес. На мача на ЦСКА и Спартак дойде едно момче с няколко мача в Първа лига в Хърватска и показа как се свири. Сигурно никой на стадиона не разбра, че има съдия на мача. А тук – обратното. Тук е накъсване, червени картони, дали е червен картон може да се спори. Корнер за нас в продължението, страничният съдия си затваря очите, аз реагирам и получавам жълт картон, с който ще съм наказан за следващия мач. Един млад съдия хърватин дойде и им показа как се свири на младите. Трябва да разберат, че трябва да помагат на футбола, а да не са главни действащи лица. Главният съдия днес иска във всеки мач да излезе, да се покаже. Ние не трябва да разберем, че е на мача. Както казах, изнерви отборите“, заяви Илиев след двубоя.