Наставникът на Черно море Илиан Илиев определи като загуба на две точки резултата от мача с Дунав. Битката на "Тича" завърши наравно 1:1, а според специалиста, момчетата му е трябвало да са по-активни и преди почивката.

"Криза игрова не мисля, че имаме, но като резултати - да. За пореден път не можахме да победим отббор, който миналата година победихме у дома. Целите ни да влезем в Топ 6 не се променят, но се затрудняват."

"По-добре е някои мачове да загубиш, но да играеш по-смело. Да не казвам, че проспахме първото полуврме, но движихме бавно топката. След почивката нешата се промениха, но имахме малшанс при някои ситуации. Но факт е, че пак не бихме, което не е добре", заяви Илиев пред NOVA SPORT и продължи с анализа.

"Създавахме ситуации, имаше доста центрирания, но Дунав имат доста хора, високи хора, бяха с петима в защита. Трудно е с центрирания да ги преодолеем. Затруднихме ги с удари от средно разстояние. Но нямаме оправдание, сами сме си виновни за всички равенства. Трябва повече характер и манталитет да показваме."

"Като теглим чертата, имаме само една загуба, но сме с 6 равенства. Това не е хубаво. След почивката се надявам основните ни хора в атаката да се върнат, защото ни липсват. Но има и други хора, които трябваше да поемат повече отговорност", сподели още наставникът на Черно море и даде заслуженото на защитата на Дунав.

"Не е лесно срещу такава сгъстена защита, но това е право на Дунав да играе така. Надявам се по-напред в годината да се променят нещата, критикувам ги, че трябва да са по-агресивни. Бореха се, центрираха, но понякога като не иска топката, не иска да влезе и това е", сподели Илиев. Един от специалните моменти за него беше първият гол на сина му Илиан-младши в българския футбол в този мач.

"Сигурно единственото позитивно нещо в двубоя в личен план беше голът на сина ми. Имаше доста хора в предни пзоции, които не търсеха удара, но той и Дани Кики поне това правеха. Радващо е за мен това попадение, но не са ни целите да стигаме до хиксове. Загубихме две точки и трябва да компенсираме. Мястото на Илиан не е там, но те не са застраховани от грешки и е важно да влизат и да дават максимума", заяви Илиев и говори за включването на новите.

"В момента търсим контрола, за да дадем минути на Даниел Димов, както и на другите нови попълнения, които дойдоха наскоро. Имаме нови играчи в невралгични зони и трябва да ги пробваме. Надявам се като дойдат и контузените, да се поправим", заяви треньорът и говори за предстоящия мач с Левски.

"Има две седмици до мача с Левски, имаме много работа дотогава. Важното е да не мислим отсега за Левски, всеки един противник е труден, всичко зависи от нашата постановка. Трябва да има повече желание у момчетата. Извинявам се на хората, че не бием. Приемам ги много лично тия неща, защото съм си в родния клуб. Те най-много искаха да бием", завърши наставникът на Черно море.