Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори пред "Мач Телеграф" преди битката с Левски, която се очаква с нетърпение от специалистите. „Сините“, както и „моряците“, са отборите, които изпъкват със стил от останалите в Първа лига.

„Класирането ще го гледаме, след като свърши срещата“, отсече Илиан Илиев. Варенци в момента са втори, но при успех може да изпреварят Локо Пд.
 „На „Герена“ винаги се играе трудно“, допълни той. Освен това в последните двубои в София той е подложен на допълнителен огън от трибуните, които не могат да преглътнат, че Илиев всеки път скача здраво на бившия си тим. 

Междувременно стана ясно, че Илиев има още един проблем преди двубоя с Левски. Мазир Сула също изпитва проблеми и до последно няма да бъде ясно дали ще играе или не. Треньорът на Черно море вече загуби двама от основните си играчи за мача на „Герена“. Алекс Фернадес е наказан и не пътува за София. В морската столица си остана и Александър Василев, който е контузен и не успя да се възстанови за гостуването на „сините“. Именно той бе предпочитан като титуляр по лявото крило, след като Алекс Фернандес временно бе пратен в немилост, след като Илиан Илиев му се ядоса при гостуване на ЦСКА 1948.