Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори преди старта на подготовката на отбора. Той заяви, че „моряците” ще се опитат да задържат третото място.

LAP.bg
34 снимки

„Цялата подготовка е тук, обявихме контролите, надяваме се, че времето ще ни позволи да се подготвим добре за мачовете. Подписахме с един футболист, има едно момче на проби, той играе отляво и отдясно на атаката. Един нападател се надяваме да привлечем, тъй като Леандро на 99% ще напусне, защото имат интерес към него и затова и това момче е на проба. Освен него ни трябва и един нападател, защото и Зе Гомеш си тръгва. Интерес има към няколко футболисти, но нищо конкретно, само за Сердюк от Ботев. Това е така, защото там щяхме да сверим по-добре часовниците. Но има и друго нещо – ако тръгнем да минаваме границата или на връщане, 4-5 човека са с COVID-19, не дай Боже, и останат 14 дена в Турция, ще е проблем“.

„Единствено е важно времето да е добро. Миналата година пак бяхме тук и се подготвихме, въпреки че имаше някои дни, в които времето не беше прекрасно. Надявам се да е нормално“.

„Винаги е добре и за клуба, и за играча, че има интерес към него. Лошо е, че трябва да търсим заместник. Но и на Леандро първите му 6-8 месеца не бяха прекрасни и имаше претенции защо сме го взели. Надяваме се другите, които са в отбора да си използват шансовете, когато той си тръгне, ако си тръгне, защото още не на 100% сигурно. Търсим хора, за да запълним веднага мястото“.

„Това е до разговори, трябва да говорим с него, защото от мача с Ботев имаше разконцентриране при него, може би несъзнателно и затова трябва да намерим човек. Да, Денис ЦСКА го връщат, а трябва и да се засили конкуренцията в атака“.

„Като сме на третото място, ще се опитаме да го задържим, естествено. Целта ни е винаги да играем добре и рзеултатите да са след това. Понякога, когато в началото на годината се постави една цел, това сковава футболистите, докато сега излязохме да се представим добре във всеки мач и макар, че в някои мачове можеше да се представим по-добре и да имаме повече точки, нещата са обратно обърнати. Не третото място, а играта и резултатите, а ако съберем точки за третото място ще е супер“, каза треньорът на варненци.