Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след победата с 2:0 над Черноморец Бургас в контрола. 

"Някои понасят по-тежко натоварванията, други по-леко. Доволни сме от старанието. Има обаче какво да се желае - особено в завършващата фаза, създадохме ситуации, но трябва да създаваме повече и да отбелязваме", започна Илиев. 

Той даде мнението си и за новото попълнение Уеслен Жуниор, който дебютира с гол. "Той идва от друго първенство, което е на друго ниво и ритъм. Ако иска да играе тук, трябва да поработи доста в този период, в който ще му се вади виза. Това са нормални процедури, които няма как да избегнем. Надявам се да се случат по-лесно нещата". 

"Ще преценяваме как ще процедираме занапред. Той е на проби", разкри наставникът на Черно море за младия Александър Веселински. 

"Чакаме да ни се определи съперникът, със сигурност ще имаме съперник за нея", сподели Илиев относно контролата, която е планувана за 1 февруари. 

"Той може да играе и зад нападателя. В момента правихме състава с това, което имаме. Знаете, че Васко Панайотов и Даниел Димов имат проблеми, не са тежки и се надяваме скоро да се завърнат."

"След излизането на Александър Василев търсим ляв защитник", разкри още той. 

Илиан Илиев коментира и началния час за мача с Лудогорец от първия пролетен кръг в първенството. "Със сигурност е добре в понеделник да играем в 18 часа вместо в 16. Нормално е да се даде почивка за Лудогорец с оглед европейските им мачове, но мисля, че не е нормално да играем в 16ч., следващият понеделник мачът ни е в 17:30ч. с Ботев Враца. Явно мачът ни с Ботев Враца е с по-голям зрителски интерес и ще дойдат повече хора, а на този с Лудогорец няма да има интерес и хората могат да си стоят на работа и да гледат мача", каза Илиев. 

"Според вас това случайно ли е?! Лудогорец играят вкъщи с Черно море. Успеваемостта им с нас не е 100%, но винаги са имали преимущество, не виждам защо трябва да играем в 16:00ч.", сподели още той.